14. 12. 2015.

Održana Info-radionica za mlade u Belom Manastiru

Jakob Kajtar (stoji lijevo)Jakob Kajtar (stoji lijevo)Jakob Kajtar (stoji lijevo)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 14. prosinca 2015. godine, u Belom Manastiru održana je Info-radionica za mlade u organizaciji EDIC-a Osijek i u suradnji s LAG-om Baranja.

Cilj radionice bio je informirati mlade o mogućnostima koje imaju u okviru pojedinih inicijativa Europske Unije te o organizacijama, službama i alatima koji olakšavaju pristup informacijama o zapošljavanju, osposobljavanju, obrazovanju i mobilnosti.

Jelena Balić, savjetnica iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, govorila je o tome kako napisati dobar životopis "europass" i izbjeći najčešće greške u predstavljanju svojih kvalifikacija, vještina i radnog iskustva.

Mrežu EURES javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske, usluge koje pružaju savjetnici EURES-a i portal EURES-a predstavila je Enisa Kifer, savjetnica za EURES pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Osijeku.

Maja Knežević iz Info-centra za mlade / Proni-centar za socijalno podučavanje predstavila je Europski portal za mlade, koji je sastavni dio Eurodeska – besplatnog info-servisa Europske komisije za mlade, koji ima za svrhu mladima i svima koji rade s mladima pružiti kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade.

O mogućnostima volontiranja preko programa Europske volonterske službe (EVS) te o vlastitim iskustvima govorili su voditelj programa Jakob Kajtar iz Mirovne grupe mladih Dunav iz Vukovara i volonterke EVS-a Noara Vivanco iz Španjolske i Fiona Hanke iz Njemačke. Ovdje možete pročitati i Jakobovu volontersku priču: http://europa.eu/youth/hr/article/46/22038_hr

Europski portal za mlade je višejezični portal s informacijama od interesa za mlade vezane uz mogućnosti volontiranja, studiranja, zapošljavanja te s informacijama o temama kao što su socijalno uključivanje, kultura i kreativnost, zdravlje, putovanje.

U projekte Europske volonterske službe mogu se uključiti mladi od 17 do 30 godina koji žele provesti između 2 i 12 mjeseci u inozemstvu kao volonteri EVS-a. Uključivanje u program realizira se preko akreditiranih organizacija.

Na portalu EURES-a za radnu mobilnost dostupne su informacije o ponudi i potražnji poslova u cijeloj Europi, informacije o životu i radu u pojedinim zemljama članicama te  informacije o mogućnostima razvoja vještina i karijere.
Europass CV je dokument koji omogućuje da poslodavcima na djelotvoran i razumljiv način predstavite svoje radno iskustvo, kvalifikacije, vještine i kompetencije. Uputstva za korištenje životopisa "europass".

CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Osijek središnje je mjesto namijenjeno cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere s ciljem povećanja konkurentnosti radne snage na lokalnom tržištu rada.
CISOK Osijek
Trg Ante Starčevića 3, Osijek
Tel: 031/201-149
E-mail: cisok-osijek@hzz.hr
Web: http://www.cisok.hr/osijek

EURES je mreža javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarske. Ima za svrhu pružiti informacije, savjete i usluge odabira / zapošljavanja na dobrobit radnika i poslodavaca, ali i građana koji žele iskoristiti načelo slobodnog kretanja osoba.
EURES Osijek
Hrvatski zavod za zapošljavanje, RU Osijek
Tel. +385 (0)31-207-339
E-mail: EURES-Osijek@hzz.hr
Web: http://www.hzz.hr/default.aspx?id=11576

Regionalni info-centar za mlade Osijek usmjeren je općem informiranju mladih u dobi između 15 i 30 godina i prilagođava se svim njihovim pitanjima i potrebama. Info-centar pruža mladima raznovrsne informacije na jednom mjestu, kao i mogućnost stjecanja vještina u pronalaženju istih.
Info-centar za mlade / Proni-centar za socijalno podučavanje
Ribarska 1, 31000 Osijek
Tel./faks: +385 (0) 31/28-30-56
E-mail: icm@proni.hr
Web: http://www.icm-osijek.info

Mirovna grupa mladih Dunav kroz Europsku volontersku službu, za koju je akreditirana kao organizacija koja šalje i koja prima volontere, ima mogućnost upućivanja mladih na programe razmjene i primanje mladih iz Europe na boravak i volontiranje.
Mirovna grupa mladih Dunav
Voćarska 17, 32000 Vukovar
Tel.: +385 (32) 414-633, faks: +385 (32) 296-958
E-mail: info@ypgd.org
Web: www.ypgd.org

(Izvor: edicosijek.eu)

Pročitano 1317 puta

Broj posjetitelja

Danas432
Jučer527
Ovaj tjedan959
Ovaj mjesec10413
Ukupno361522

Trenutno

18
Online

Dnevnik Osječka televizija 10.04.2018

Dnevnik 20180410Dnevnik 20180410

LAG Baranja brosuraLAG Baranja brosura

Leader pristup logo

Image4

Image4

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.apprrr.hr

www.zef.hr

mvep banner

www.hmrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Ožujak 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tagovi

** Zaželi * Antunovac * Baranja * Baranjska planina * Batina * Baška Voda * Beli Manastir * Belišće * Bilje * Bolman * BPSelo * Branjin Vrh * Darda * Draž * Duboševica *EU Baranja * Europa * Gajić * Grabovac * Hrvatska * Ilok * Istra * Jagodnjak * Karanac * Kneževi Vinogradi * Konavle * Kopačevo * Kopački rit * Kozarac * Lovas * Lug * Mađarska * Međimurje * Mohač * Njemačka * Nova Gradiška * OBŽ * Osijek * Otok * Petlovac * Popovac * Rumunjska * Slavonija * Slovačka * Slovenija * Sombor * Srbija * Suza * Vukovar * Zagreb * Zlatna Greda * Zmajevac * Čeminac * Šećerana Advent Agroklub BaranjaMedija Baranjci Baranjska poduzeća Belje Biciklijade Blagdani Dokumenti DUPLO Edukacije Ekologija Enigmatika Etnološki centar Europska Unija Forumi Fotoalbumi Gastronomija GatorFest Grad Beli Manastir Građanska akcija HMRR Hrvatski ruralni parlament Izložbe Javne tribine Jesen u Baranji Kalendar Knjige Koncerti Konferencije Kultura LAG Baranja LAG kod drugih LAG natječaji LAGovi LAGovi dokumenti LEADER Ljudska prava Logo Lokalna razvojna strategija Lokalna samouprava Manifestacije Međunarodna suradnja Mirovna grupa Oaza Mladi Nacionalna zaklada Nagrade Natječaji Nova godina Obrazovanje Okrugli stolovi Osječkobaranjska županija Pdf Peticije Pisma preporuke Plakati Poduzetništvo Poljoprivreda Pozivnice Predavanja Prekogranična suradnja Prezentacije Primjeri dobre prakse Projekti Promocije Pustare Pčelarstvo Radio Baranja Radionice Ribarstvo Romi Ruralnio razvoj Ruralni razvoj Sajmovi Sastanci Savjet mladih Seminari Socijalno poduzetništvo Sport Stručni skupovi Studijska putovanja Sveti Martin Tečaji Tradicija Treća životna dob Turizam Udruge Udruženje *Baranja Umjetnost Vatrogasci Veći prikaz Video Vinarstvo Vinceška Volontiranje Webstranice Zakoni Zapošljavanje Članci o LAGu Čvarakfest Škole Žene

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok