12. 04. 2018.

Pitanja i odgovori

... vezani uz objavu Natječaja za mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Lokalne razvojne strategija LAG-a Baranja

PITANJE

Poštovani,
U mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava" koja kreće mogu li se prijaviti ako je sjedište OPG-a u Osijeku, a poljoprivredne površine su u Baranji? Unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

Poštovani,
u okviru ovog Natječaja potpora se ne može dodijeliti nositelju projekta koji nema prebivalište ili sjedište na području LAG-obuhvata, što zavisno o organizacijskom obliku nositelja projekta podrazumijeva sljedeće:

  1. OPG – prebivalište nositelja OPG-a
  2. trgovačko društvo i zadruga – adresa sjedišta društva
  3. obrt – adresa sjedišta obrta

Nadalje, kako bi projekt bio prihvatljiv, projekt (ulaganje iz projekta) mora se provoditi na području LAG-obuhvata.

Pod područjem LAG-obuhvata podrazumijevaju se sva naselja koja pripadaju LAG-u u trenutku objave LAG-natječaja i koja su dio važeće i odobrene LRS (navedeno u poglavlju 1.1. Natječaja).

---------------

PITANJE

Poštovani,

Zanima me da li kao pčelar koji ima seleće košnice (dakle ide u više JLS) ostvarujem bodove po dodanom kriteriju 9? Također zanima me može li se životno osiguranje koje imam koristiti kao dokaz za ostvarivanje bodova po dodatnom kriteriju 10?

ODGOVOR

Poštovani,

Seleće košnice koje se premještaju radi ispaše ne čine ulaganje u više JLS. Radi se o istoj imovini  koja se premješta po potrebi tijekom sezone zbog ispaše na više lokacija na području LAG-a (a može i izvan područja LAG-a). Ista imovina se iskazuje kao imovina u sklopu gospodarstva na jednoj katastarskoj čestici gdje je trajno postavljena.

Životno osiguranje ne može služiti kao dokaz o vlastitim sredstvima za ulaganje u projekt, ali ukoliko bi osiguravajuća kuća u kojoj ste zaključili policu osiguranja bila spremna isplatiti dio sredstava za vaše potrebe, odnosno za ulaganje u projekt, tada trebate dostaviti izjavu, potvrdu ili pismo namjere o spremnosti osiguravajuće kuće da vam isplati dio sredstava u svrhu ulaganja u projekt.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.