07. 06. 2015.

Knjigu "Šokačka rič" financirao LAG Baranja

'Mladi Šokci' promoviraju knjigu 'Šokačka rič''Mladi Šokci' promoviraju knjigu 'Šokačka rič''Mladi Šokci' promoviraju knjigu 'Šokačka rič'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Tradicionalna, dvadeset i prva po redu manifestacija "Baranjski bećarac" i ove je godine držana u Općini Draž, i to u Duboševici, 6. i 7. lipnja. Ovogodišnje, treće po redu izdanje knjige "Šokačka rič", koja je direktan rezultat te sve zapaženije manifestacije, financirano je sredstvima LAG-a Baranja.

Program manifestacije započeo je šokačkim vašarom i izložbom kolača, koju su pripremile članice mjesne udruge žena, a nastavljen je izložbom tradicionalne šokačke odjeće "Iz šublika naših baka". Za službeno otvorenje manifestacije bili su zaduženi "Mladi Šokci" iz dječje folklorne skupine Osnovne škole Draž, koji su svojim zanimljivim nastupom predstavili "Šokačku rič".

Način predstavljanja knjige posebno je pohvalila voditeljica ureda LAG-a Baranja Lidija Dabić, koja je istaknula: "LAG Baranja će uvijek, kada je god to moguće, podržati ovakve i slične programe, a posebno nam je drago čuti i vidjeti ove mlade ljude, koji neće dozvoliti da šokačka rič padne u zaborav, već će, i u godinama koje dolaze, dati svoj maksimalni doprinos u njegovanju šokačkog identiteta".

Osim nabrojenog, program "Baranjskog bećarca" obuhvatio je i reviju narodnih nošnji, nastupe kako domaćih, tako i KUD-ova iz Austrije, Mađarske i Srbije, mimohod sudionika, konjskih zaprega, konja i jahača… Ali "Bećarac" ne bi bio to što jest da se na pozornici oba dana nisu izmjenjivale brojne tamburaške skupine. Sljedeće godine "Bećarac" se tradicionalno seli u drugo mjesto Općine Draž, a to će biti Topolje. Organizatori se nadaju da će suradnja s LAG-om Baranja, koga nazivaju svojim snažnim partnerom, biti nastavljena i u 2016. godini.

(Opširnije: Baranjamedija)

Pročitano 1449 puta

Broj posjetitelja

Danas50
Jučer341
Ovaj tjedan50
Ovaj mjesec7070
Ukupno218426

Trenutno

10
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31