Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019

21. 01. 2019.

Poziv na predstavljanje drugog LAG-natječaja za Mjeru 3.1.1.

LAG Baranja obavještava zainteresirane prijavitelje za mjere iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja za razdoblje 2014.-2020. da će se 25. siječnja 2019. godine u Etnološkom centru baranjske baštine (Beli Manastir, Kralja Tomislava 70) održati predstavljanje novih natječaja koje LAG Baranja planira provesti u 2019. godini, kao i predstavljanje drugog LAG-natječaja za Mjeru 3.1.1. "Potpora za ulaganje u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga", sukladno tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja (obavijest o objavi tog natječaja: OVDJE).

Predstavljanje LAG-natječaja održat će se u sklopu Završne konferencije projekta "EU Baranja", u sklopu teme "Predstavljanje novih natječaja na LAG-razini za provedbu Lokalne razvojne strategije i natječaja na razini Osječko-baranjske županije", s predviđenim trajanjem od 12 do 13:30 sati.

21. 01. 2019.

Poziv na završnu konferenciju projekta "EU Baranja"

LAG Baranja u sklopu projekta "EU Baranja" financiranog sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz tematskog područja informiranja o EU i sredstava LAG-a Baranja poziva zainteresirane na

Završnu konferenciju projekta "EU Baranja"

Konferencija će se održati u petak, 25. siječnja 2019. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, Ulica kralja Tomislava 70 s početkom u 10.00 sati.

LAG Baranja osmislio je i proveo projekt "EU Baranja", sufinanciran sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz tematskog područja informiranja o EU.

21. 01. 2019.

Uspješna poljoprivredna obitelj Marić iz Bilja

OPG Marić iz BiljaOPG Marić iz Bilja

Na web-stranici ruralnirazvoj-hr, pod nadnaslovom "Uspješne priče", objavljen je 21. I. 2019. godine članak o obitelji Marić iz Bilja. Članak počinje ovako:

"Velika upornost i ljubav prema poljoprivredi glavne su odlike Joze Marića iz Bilja kod Osijeka te ujedno i najveća motivacija za rad. Sa suprugom Božanom, koja je nositeljica OPG-a, obrađuje gotovo 156 hektara zemlje i bavi se ekološkom poljoprivredom, koristeći se IAKS-mjerom 11 odnosno podmjerom 11.2. Programa ruralnog razvoja "Plaćanja za održavanje praksi i metoda ekološkog uzgoja". Kaže da je potpora nužna i dragocjena. Kao najmlađi od devetero djece odmalena je zavolio rad na zemlji i život na selu, što je prenio i na svoju djecu."

(Nastavak članka može se pročitati OVDJE)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.