Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 27 Kolovoz 2021

27. 08. 2021.

Inicijativa za osnivanje LAG-ova u slatkovodnom ribarstvu

Radionica za LAG-ove u Dugoj ResiRadionica za LAG-ove u Dugoj Resi(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

LEADER-mreža Hrvatske (LMH) i LAG Vallis Colapis (Ozalj) organizirali su u Dugoj Resi, u Hotelu "Frankopan", od 25. do 27.8.2021. godine radionicu pod nazivom "Razvoj primjene CLLD-a u RH jačanjem multisektorske suradnje". Najavljeni program može se vidjeti OVDJE.

Program suradnje "LAG Akademija"
Na početku radionice, u srijedu, 25.8.2021. godine, održana je prezentacija projekta suradnje "LAG Akademija". Kao primjer dobre prakse taj su projekt predstavili Anđela Cvjetković i Željko Marić iz LAG-a Terra liburna (Viškovo kod Rijeke).

27. 08. 2021.

"Zemlja vina" – novi vinsko-turistički brend

Vidikovac Belje iznad Karanca u BaranjiVidikovac Belje iznad Karanca u BaranjiKrajem kolovoza 2021. godine organizirano je prvo putovanje u "Zemlju vina", koja veže Baranju i Erdut u Hrvatskoj s Vilanjem u Mađarskoj. Članovi ekspedicije: vinski novinari, distributeri vina i predstavnici turističkih agencija pet dana su otkrivali doživljajni mozaik koji nudi nova vinskoturistička destinacija. Putovanje je jedna od aktivnosti EU-projekta "Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija".

Nositelj projekta je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a partneri su Turistička zajednica Osječko-baranjske županije (TZ OBŽ) i neprofitna tvrtka vinara iz Vilanja "Tenkes Nonprofit Kft".

27. 08. 2021.

Objavljen novi natječaj za Podmjeru 10.2.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) objavila je dana 27. kolovoza 2021. četvrti Natječaj za provedbu Podmjere 10.2. "Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020.

Korisnici su javna tijela i pravne osobe koja se u skladu s nacionalnim zakonodavstvom bave očuvanjem biljnih ili životinjskih genetskih izvora.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 10.000.000,00 kuna, a intenzitet javne potpore je do 100%. Visina potpore po korisniku računa se prema broju prihvatljivih aktivnosti i iznosi najviše do 50.000 eura (u protuvrijednosti u kunama) po pojedinoj aktivnosti.

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu je od 27. kolovoza 2021. od 12:00 sati do 17. rujna 2021. godine do 12:00 sati.

Svi detalji mogu se pogledati OVDJE.

(Izvor i opširnije: ruralnirazvoj.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.