Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 14 Travanj 2021

14. 04. 2021.

Općina Darda povukla najviše sredstava iz EU

Centar DardeCentar DardeKako pišu portal Radio Baranja i portal SiB, u razdoblju od 2017. do 2019. godine hrvatske općine su povukle iz EU 695 milijuna kuna, a čak deset puta više 2019. u odnosu na 2017. Najveći udio povučenih sredstava imaju općine na području Slavonije i Baranje, za što je zaslužan program za Slavoniju, Baranju i Srijem. Općina Darda je u trogodišnjem razdoblju povukla čak 6 posto od ukupnog iznosa.

  • Iz Europskog fonda za regionalni razvoj u Općini Darda financirano je uređenje centra Darde, dogradnja Kulturnog centra Roma Baranje, pa dogradnja dječjeg vrtića "Radost" i kuća u Romskom naselju.
  • Iz Kohezijskog fonda financirane su izgradnja reciklažnog dvorišta te biciklističke staze.
  • Iz Socijalnog fonda financirani su projekti Zaželi, Znanjem do uspjeha – IT akademija Darda, Jačanje kompetencija nacionalnih manjina s područja Općine Darda te Želim raditi i bolje živjeti – faza II.
  • Iz Poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj financirana je izrada strategije razvoja turizma.

(Foto: Rajko Cicak, BaranjaMedija)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.