Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 12 Veljača 2021

12. 02. 2021.

Važnost geotermalnih izvora za Osječko-baranjsku županiju

Studija o geotermalnom potencijalu OBŽStudija o geotermalnom potencijalu OBŽU Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije dana 12. II. 2021. održana je Početna konferencija projekta "Studijsko-tehnička dokumentacija geotermalnog potencijala Osječko-baranjske županije". Taj projekt pokrenula je OBŽ kako bi na svom području stvorila pretpostavke za realizaciju istraživanja potencijala geotermalne energije, odnosno korištenja tih resursa za proizvodnju energije te razvoj poljoprivrede i turizma.

Projekt vrijedan 3,2 milijuna kuna, od čega je 2,8 milijuna sufinancirano od strane Europske Unije, odobrilo je za financiranje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, pa je 26. srpnja 2019. godine zaključen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Osječko-baranjske županije.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.