Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 01 Listopad 2023

01. 10. 2023.

Usvojena nova Lokalna razvojna strategija LAG-a Baranja

Lokalna razvojna strategija LAG-a Baranja za razdoblje 2023-2027.Lokalna razvojna strategija LAG-a Baranja za razdoblje 2023-2027.Na redovnoj skupštini LAG-a Baranja, održanoj 22. IX. 2023. godine u prezentacijskoj dvorani Vinarije Vina Belje u Kamencu (vidjeti OVDJE), pod 10. točkom dnevnog reda, usvojena je Lokalna razvojna strategija (LRS) LAG-a Baranja za razdoblje 2023-2027. godine.

Dana 29. rujna 2023. godine ta strategija postavljena je na ovu web-stranicu i može se vidjeti na izborniku Dokumenti > Strategije (ovdje) ili Strategije u desnom stupcu (ovdje). Na istim poveznicama mogu se vidjeti i sve prethodne strategije i njihove izmjene.

01. 10. 2023.

Otvoren novi supermarket u Belom Manastiru

Bogat izbor artikalaBogat izbor artikalaU petak, 27. IX. 2023. godine, u Osječkoj ulici 1j (kojom prolazi državna cesta D7) u Belom Manastiru otvoren je novi supermarket iz trgovačkog lanca "Plodine". Poslovnicu su svečano otvorili, prerezavši vrpcu, belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob i direktor maloprodaje "Plodina" Igor Jurić.

Novi supermarket prostire se na 2.000 četvornih metara moderno uređenog prostora, prilagođenog najvišim trgovačkim standardima. Ovim je projektom zaposleno četrdesetak radnika, koji su nekoliko mjeseci proveli na obuci u supermarketima "Plodina".

Zemljište se prostire na desetak tisuća četvornih metara, a ispred zgrade izgrađeno je 150 parkirališnih mjesta za kupce, automobilski prilaz s Osječke ulice i pješačka staza prema Beljskom naselju. Ipak, za kupce postoji prometni problem jer se s parkirališta ne može izići na Osječku ulicu u smjeru ulijevo – prema Belom Manastiru, nego samo udesno – prema južnom izlazu iz Belog Manastira u smjeru Osijeka, što znači da vozačima preostaju dvije mogućnosti: skretanje ulijevo preko pune linije (!) ili okretanje na nekom pogodnom mjestu (npr. kod "Remonta") kako bi se vratili u grad.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.