Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 01 Siječanj 2023

01. 01. 2023.

Autocestom od Osijeka do Belog Manastira

Udaljenost od čvorišta 'Osijek' do čvorišta 'Beli Manastir'Udaljenost od čvorišta 'Osijek' do čvorišta 'Beli Manastir'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon što je u petak, 2. XII. 2022. godine, svečanim otvaranjem puštena u promet dionica Beli Manastir – Osijek autoceste A5, administrator ove web-stranice, u poslijepodnevnim satima, provezao se tom autocestom od čvorišta "Čepin" do čvorišta "Beli Manastir". Članak o toj dionici objavljen je istog dana ovdje, kao i fotoalbumi na Facebooku, koji se mogu vidjeti ovdje-jn i ovdje-rc.

01. 01. 2023.

Na GP Udvar obilježen ulazak Hrvatske u šengenski prostor

Granični prijelaz UdvarGranični prijelaz UdvarPovodom ulaska Hrvatske u šengenski prostor, na graničnom prijelazu Duboševica - Udvar u Baranji, u organizaciji generalnog konzula RH u Pečuhu, u podne 1. siječnja 2023. godine održana je prigodna svečanost na kojoj su bili hrvatski i mađarski dužnosnici: čelnici Osječko-baranjske županije i mađarske Županije Baranja, gradonačelnici Osijeka i Pečuha, predstavnici generalnih konzulata Hrvatske u Mađarskoj i Mađarske u Hrvatskoj, gradonačelnici Belog Manastira i Donjeg Miholjca, baranjski saborski zastupnici, načelnici baranjskih pograničnih općina Popovca i Petlovca i drugi.

01. 01. 2023.

1. I. 2023. euro postao hrvatska nacionalna valuta

Euro s hrvatskim oznakamaEuro s hrvatskim oznakamaRepublika Hrvatska je 1. siječnja 2023. zamijenila kunu eurom, koji je toga dana postao nova hrvatska nova valuta. Hrvatska je uvođenjem eura ušla u eurozonu kao 20. zemlja u kojoj je euro službena valuta. Konverzija kuna u eure provedena je po fiksnom tečaju 1 euro = 7,53450 kuna.

Svi kunski iznosi na depozitnim, štednim i transakcijskim računima, kao i svi iznosi kredita u kunama na dan uvođenja eura, automatski su i bez naknade preračunati u eure prema fiksnom tečaju te nije potrebno dolaziti u banku radi konverzije. Jedinstveni broj transakcijskog računa (IBAN) ostaje isti, kao i kartice računa i njihovi PIN-ovi.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.