Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 13 Rujan 2022

13. 09. 2022.

Tirolski humanitarci u posjetu Slavoniji i Baranji

Gosti iz austrijskog TirolaGosti iz austrijskog TirolaU utorak, 13. IX. 2022. godine, u posjet Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije danas stigla je skupina humanitaraca iz austrijske Savezne pokrajine Tirol na čelu s Peterom Logarom, koordinatorom za humanitarnu pomoć. Tim povodom u sjedištu OBŽ u Osijeku primio ih je zamjenik župana Josip Miletić. Zahvalio im je na donaciji, čestitao na humanitarnom radu te poželio ugodan boravak u OBŽ, koji nakon obilaska grada Osijeka obuhvaća posjet Kopačkom ritu i Vinskom podrumu Belje na području LAG-a Baranja.

Peter Logar poznat je kao organizator raznih vrsta humanitarne i druge pomoći, između ostalog i donacija mnogobrojnih i raznovrsnih vatrogasnih vozila, vatrogasne i zaštitne opreme za dobrovoljna vatrogasna društava na području Osječko-baranjske i ostalih županija istočne Hrvatske. Izaslanstvo se sastoji od 30 osoba, uglavnom umirovljenika, koji se bave humanitarnim radom. U pet dana posjetit će svih pet slavonskih županija, a sami plaćaju troškove boravka i obilazaka.

 (Izvor, foto i opširnije: obz.hr)

13. 09. 2022.

Najčešće pogreške u postupku javne nabave

Kako bi se smanjile pogreške u pripremi dokumentacije o nabavi, postupku pregleda i ocjene ponuda te izvršenju ugovora o javnoj nabavi, Agencija za plaćanja je pripremila upute s primjerima najčešćih pogreški u svim fazama, a koje su dostupne na stranicama Agencije za plaćanja i na sljedećoj poveznici.

Agencija za plaćanja je dosad izvršila provjere više stotina dokumentacija iz provedenih postupaka javne nabave te tijekom tih provjera uočila da se određene vrste pogrešaka učestalo ponavljaju. Kako bi se smanjio broj utvrđenih nepravilnosti i time financijske korekcije u postupcima javne nabave, ovim putem navode se koje su to vrste pogrešaka.

(Izvor i opširnije: ruralnirazvoj.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.