Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 11 Rujan 2022

11. 09. 2022.

68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu na Biljskom jezeru

Biljsko jezero, 5-11. IX. 2022.Biljsko jezero, 5-11. IX. 2022.(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od 5. do 11. rujna 2022. godine, na Biljskom jezeru, održano je 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu – disciplina "lov ribe udicom na plovak". Prvenstvo je organizira Svjetska ribolovna federacija za slatkovodni ribolov – FIPS-ed, a domaćin je bila Zajednica športskih ribolovnih udruga (ZŠRU) Baranje. Natjecanje je trajalo sedam dana, s tim da su prvih pet dana bili službeni treninzi, a službeno natjecanje bilo je u subotu i nedjelju, uz gotovo savršene vremenske uvjete. Pojedine ekipe su, međutim, na poprište stizale i dva tjedna prije službenog dijela kako bi se što bolje pripremile za prvenstvo.

11. 09. 2022.

Osječka Promenada duža za 840 metara

Šetnica uz desnu (osječku) obalu DraveŠetnica uz desnu (osječku) obalu DraveNajljepša šetnica u Hrvatskoj, osječka Promenada, dobila je još 840 metara novouređenih metara. Uređeni su tako obaloutvrda, šetnica, biciklistička staza i drugi sadržaji na desnoj obali Drave od početka Donjogradske obale do Trga Nikole Tesle. U taj projekt Hrvatske vode uložile su 35 milijuna kuna a Grad Osijek je sudjelovao kroz komunalnu opremu i zelenu infrastrukturu.

Novouređeni dio šetnice i obaloutvrde dana 11. rujna 2022. godine otvorili su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.