Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 26 Kolovoz 2022

26. 08. 2022.

Javna rasprava o novom Zakonu o sportu

Velika vijećnica Osječko-baranjske županijeVelika vijećnica Osječko-baranjske županijeU petak, 26. VIII. 2022. godine, a u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je javna rasprava – savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o sportu. Postojeći Zakon o sportu donesen je 2006. godine i do sada je imao niz izmjena i dopuna. Nacrt prijedloga Zakona o sportu predstavio je državni tajnik u Ministarstvu Tomislav Družak.

- Proces traje gotovo godinu i pol te se polako bliži kraju, a naš je strateški cilj da do 31. prosinca ove godine dovedemo Zakon do usvajanja, nakon čega bi 1. siječnja 2023. godine stupio na snagu. Zakon ne donosi velike promjene, a novo je i da se jedan dio sredstava iz temeljnih prihoda, ostvarenih kroz dobit od igara na sreću, preusmjeri za rad lokalnih sportskih zajednica te nabavu opreme mladih sportaša – rekao je Tomislav Družak.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.