Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 01 Srpanj 2022

01. 07. 2022.

Objavljen novi natječaj za tip operacije 4.2.1.

"Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" – male klaonice

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 1. srpnja 2022. godine peti  Natječaj za provedbu Podmjere 4.2. "Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda" – provedba tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" – male klaonice.

Svrha Natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje ulaganjima u izgradnju / rekonstrukciju malih klaonica sa ili bez opremanja / kupnje pokretnih klaonica.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 20.000.000,00 HRK.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 6. rujna 2022. godine od 12:00 sati do 8. studenoga 2022. godine do 12:00 sati.

Sve detaljne informacije mogu se pogledati ovdje.

(Izvor i opširnije: ruralnirazvoj.hr)

01. 07. 2022.

Izbor logotipa za Strateški plan ZPP 2023.-2027.

Jedan od tri predložena logotipaJedan od tri predložena logotipaMinistarstvo poljoprivrede je u procesu izrade logotipa Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) RH 2023.-2027. Kako bi osiguralo vizualni identitet, Ministarstvo je pripremilo tri idejna rješenja logotipa (glasati se može ovdje!). Cilj je da logotip bude jednostavan i prepoznatljiv, a ujedno jedinstven i simboličan te logičan nastavak vizualnog identiteta Programa ruralnog razvoja (PRR) RH. Želja Ministarstva je da se u proces odabira uključi što više dionika.

Svog favorita možete odabrati do 4. srpnja 2022. godine!

(Izvor i opširnije: ruralnirazvoj.hr)

01. 07. 2022.

Uručeni prvi certifikati znaka "Golden Panonian Quality"

Regionalna oznaka kvalitete 'Golden Panonian Quality' (GPQ)Regionalna oznaka kvalitete 'Golden Panonian Quality' (GPQ)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na FB-stranici LAG-a Karašica objavljen je izvještaj sa Završne konferencije projekta suradnje LAG-ova "Naše domaće", održane u belomanastirskom Hotelu Patria (izvorni članak vidjeti ovdje), kao i fotoalbum s 27 fotografija. Prenosimo taj članak u cjelini.

U utorak, 28. lipnja 2022. godine u Belom Manastiru je održana završna konferencija projekta "Naše domaće". Projekt čiji je glavni partner LAG Karašica, uz LAG-ove Baranja, Strossmayer i Vuka-Dunav, financiran je iz Programa ruralnog razvoja (PRR) RH, iz tipa operacije 19.3.2. "Projekti suradnje LAG-ova".

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.