Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 25 Veljača 2022

25. 02. 2022.

In memoriam: Stanko Dabić (1959-2022)

Stanko DabićStanko Dabić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Danas je mjesec dana otkako nas je napustio naš dragi suradnik u LAG-u Baranja Stanko Dabić, koji je iznenada i prerano preminuo 25. siječnja 2022. godine, u 63. godini života. Sahranjen je na belomanastirskom Novom groblju, uz pravoslavni obred i svečani vojni ispraćaj kao hrvatski branitelj, uz prisustvo velikog broja ljudi koji su došli na posljednji ispraćaj.

Stanko Dabić je rođen 1959. u Bosni. U ranoj mladosti s roditeljima i braćom preselio se u Baranju, a djetinjstvo je proveo u mjestašcu Kamencu blizu Kneževih Vinograda, ispod Banske kose i TV-odašiljača Belje. Visokoškolskim obrazovanjem stekao je zvanje profesora jezika i književnosti, a 2006. godine i zvanje magistra znanosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Davno prije magistriranja, ovaj drugi interes usmjerio je njegovu profesionalnu karijeru na područje ekonomije, posebno financija i računovodstva.

25. 02. 2022.

Potpora pčelarima do 20. travnja 2022.

Nacionalni pčelarski programNacionalni pčelarski programMinistarstvo poljoprivrede obavještava zainteresirane pčelare da je do 20. travnja 2022. godine u tijeku podnošenje zahtjeva za potpore u okviru mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2020. do 2022. godine, za troškove vezane uz tehničku pomoć pčelarima i organizacijama pčelara – podmjere a), suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze te racionalizaciju troškova selećeg pčelarenja. Prihvatljivi su računi za troškove nastale kroz provedbu navedenih mjera u periodu od 1. kolovoza 2021. godine do trenutka podnošenja zahtjeva, a najkasnije do 20. travnja 2022. godine.

(Izvor, foto i opširnije: poljoprivreda.gov.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.