Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 15 Travanj 2021

15. 04. 2021.

Objava LAG-natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja za provedbu Mjere 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava", koja je sukladna tipu operacije 6.3.1.

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja dana 15. travnja 2021. godine raspisuje novi LAG-natječaj za Mjeru 1.1.4. "Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Lokalne razvojne strategije (LRS) LAG-a Baranja, koja je sukladna tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja (PRR) RH za razdoblje 2014.–2020. godine.

http://lag-baranja.hr/lag/lag-natjecaj

Raspoloživa sredstva iznose 1.132.785,00 HRK, a visina potpore po projektu iznosi 113.278,50 HRK (15.000 EUR x tečaj 7,5519).


Ulaganje se mora provoditi na području LAG-a Baranja koje čine:

  • Općine: Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac
  • Gradovi: Grad Beli Manastir, dio Grada Osijeka, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje
15. 04. 2021.

OBŽ pomaže regionalni razvoj u Baranji (2)

Naselje Branjina u Općini PopovacNaselje Branjina u Općini PopovacOpćina Popovac

U protekle četiri godine Osječko-baranjska županija (OBŽ) u Općinu Popovac izravno je investirala dva milijuna kuna kroz projekte koje je Općina nominirala. OBŽ zajedno s Općinom sudjeluje i u besplatnom školskom obroku za sve osnovnoškolce te financira izgradnju ceste Popovac-Kamenac, vrlo važan projekt koji je OBŽ započela i koji će biti završen najkasnije iduće godine. Ta je cesta važna ne samo za promet lokalnog stanovništva, već i za razvoj turizma i gospodarstva na ovom području.

Uz pomoć Županije obnovljen je i društveni dom u Branjini, što je Županija financirala s 500.000,00 kuna, a Općina je dodala manji dio. Dom koriste svi mještani za svatove, karmine i druge potrebe, koristi ga i općinska uprava za svoje potrebe, a isto tako i sve sportske i druge udruge (opširnije OVDJE).

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.