Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 10 Veljača 2022

10. 02. 2022.

16. veljače počinje isplata prve rate potpora

U srijedu, 16. veljače 2022. godine, započinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS-mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od gotovo 2,1 milijardi kuna. Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike.

U prvoj rati isplatit će se i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, tov junadi, ovce i koze te potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara. Također, bit će isplaćena potpora za IAKS-mjere ruralnog razvoja – "Potpora područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima" (Mjera 13).

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.