Ispiši ovu stranicu
19. 04. 2018.

Početna konferencija projekta EU Baranja „Kako vratiti mlade u ruralni prostor“

Demografska obnova ruralnih prostora tema je i nužnost o kojoj se mora stalno promišljati, govoriti, planirati i strateški djelovati s različitih razina, jer to je problem koji sve više muči ne samo Republiku Hrvatsku nego i sve zemlje Europske unije.  Prepoznavši taj problem koji svakim danom postaje sve izraženiji, LAG Baranja osmislio je projekt  „EU Baranja“ za koji je ostvario sredstva kroz Javni poziv Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz područja Informiranja o EU. Kao prvu aktivnost u sklopu projekta LAG će održati početnu konferenciju na kojoj će biti predstavljene sve aktivnosti i planirani rezultati projekta.

Konferencija će se održati na temu „Kako vratiti mlade u ruralni prostor“, a održat će se u petak 27. travnja 2018. godine u Hotelu Patria u Belom Manastiru s početkom u 9,00 sati.

Ovom konferencijom želi se na jednom mjestu okupiti aktivne dionike ruralnog razvoja - male gospodarstvenike, pružatelje turističkih usluga, akademsku zajednicu i javne institucije kako bi razmjenom iskustava potaknuli mlade da postanu nositelji održivog ruralnog razvoja u kojem će se generirati nova radna mjesta, regionalni razvoj i napredak.

Pozivamo Vas da se odazovete na konferenciju i da aktivno sudjelujete u postavljanju pitanja i donošenju zaključaka, a sve kako bi sinergijskim djelovanjem iznjedrili kvalitetne smjernice i mladima pokazali da je naša Baranja raj na dlanu.

Prijave za sudjelovanje možete izvršiti do utorka 24. travnja 2018. godine i to putem google obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLhl1JVZ3aL05FDvVkGYFVXDRLg6eySfLR13eEHfEu42rOIA/viewform?c=0&w=1

Program događanja pogledajte u nastavku :

Pročitano 2141 puta