Ispiši ovu stranicu
08. 09. 2022.

Otvoreno 68. Svjetsko prvenstvu u ribolovu u Bilju i Dražu

Osijek: Otvaranje Svjetsko prvenstvo u ribolovuOsijek: Otvaranje Svjetsko prvenstvo u ribolovuU četvrtak uveče, 8. IX. 2022. godine, na osječkom Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, svečanim mimohodom svih sudionika službeno je otvoreno 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu – disciplina "lov ribe udicom na plovak". Prvenstvo se održava na području baranjskih općina Bilje i Draž, na vodenim površinama Stara Drava i Topoljski Dunavac.

Prvenstvo organizira Svjetska ribolovna federacija za slatkovodni ribolov (Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Eau DouceFIPS-ed), domaćin je Zajednica športskih ribolovnih udruga Baranje, a službeno ga je otvorio tehnički direktor FIPS-ed-a Roland Marcq. Na prvenstvu sudjeluju 33 zemlje svijeta, a svaka ekipa ima po pet ribiča pa na području Osječko-baranjske županije trenutno boravi više od 500 sudionika, trenera i pratećeg osoblja te još stotinu sudaca i službenog osoblja koji sudjeluju na prvenstvu.

Natjecateljsko poprište: Stara Drava u BiljuNatjecateljsko poprište: Stara Drava u BiljuAnđelko Martinčević, predsjednik Izvršnog odbora Svjetskog ribolovnog prvenstva, naglasio je kako se ove godine okupilo 10 zemalja više nego lani u Italiji te da su "Hrvatske vode" uložile u obnovu staza 4 milijuna kuna, a "Hrvatske šume" preko 250 tisuća kuna u obnovu sojenica. Natjecanje traje do 11. rujna.

(Izvor i opširnije: obz.hr)

Pročitano 758 puta