Ispiši ovu stranicu
24. 04. 2022.

Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda u Krapini

Paški sir na poštanskoj markiPaški sir na poštanskoj markiU svjetlu promocije i podizanju svijesti o zaštićenim hrvatskim proizvodima te obilježavanja Dana zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda, Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Gradom Krapinom i Krapinsko-zagorskom županijom, organizira 5. Sajam hrvatskih zaštićenih proizvoda, koji će se održati 7. svibnja 2022. godine u Krapini.

U obilježavanje se uključila i Hrvatska pošta, koja treću godinu zaredom 14. travnja izdaje prigodnu seriju poštanskih maraka pod nazivom "Hrvatski zaštićeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi", s motivima hrvatskih zaštićenih proizvoda, a na inicijativu Ministarstva poljoprivrede. Tako se ove godine mogu kupiti poštanske marke s motivima Varaždinskog klipiča, Slavonskog meda i Paškog sira.

 

 Slavonski med na poštanskoj markiSlavonski med na poštanskoj marki

Varaždinski klipič na poštanskoj markiVaraždinski klipič na poštanskoj marki

U cilju promocije hrvatskih zaštićenih proizvoda Ministarstvo poljopri- vrede izradilo¸je Letak namijenjen potrošačima i Katalog hrvatskih zaštićenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a svi detalji nalaze se na ovoj poveznici.

(Izvor, ilustracija i opširnije: poljoprivreda.gov.hr)

Pročitano 621 puta