Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 12 Svi 2023

12. 05. 2023.

Dodijeljene nagrade "Najljepši školski vrtovi"

Osnovna škola u Čemincu (arhivski snimak iz 2012. godine)Osnovna škola u Čemincu (arhivski snimak iz 2012. godine)U Zagrebu je održana svečana dodjela nagrada i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Hrvatskoj u 2022. godini. Bila je to završna manifestacija ekološko-obrazovnog projekta "Najljepši školski vrtovi" kojeg provodi Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te drugih donatora. Na svečanosti su sudjelovali i predstavnici Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač, Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo i Osnovne škole "Matija Gubec" Čeminac, kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, kao i predstavnici Osječko-baranjske županije.

Priznanje za najboljeg početnika u sezoni 2022. godine dobila je Osnovna škola iz Podgorača, a Područna škola Kapelna Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo osvojila je drugo mjesto u kategoriji tradicijski uzgoj. OŠ "Matija Gubec" iz Čeminca snimila je kratki film o svom školskom parku koji je prikazan svim sudionicima. Školski park te škole obiluje drvećem, od kojih su najstarija stabla stara više od 50 godina.

 (Izvor, foto i opširnije: obz.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.