Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 19 Kolovoz 2021

19. 08. 2021.

Osijek prvi po broju certificiranih OPG-ova

Ivan Radić i Jasenka CrnkovićIvan Radić i Jasenka CrnkovićOsječki gradonačelnik Ivan Radić i njegova zamjenica Jasenka Crnković, zajedno s direktorom gradske tvrtke Tržnica d.o.o. Igorom Medićem i predstavnicima Udruge hrvatskih tržnica (UHT), u sklopu projekta "Proizvodi hrvatskog seljaka", uručili su certifikate, ukupno njih 80, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, pa i onima iz Baranje, koji svoje proizvode prodaju na osječkim tržnicama.

"Ovime je gradska tvrtka Tržnica Osijek po 13 put potvrdila status certificirane tržnice na kojoj se točno zna tko i što prodaje i, ono što je najvažnije, podrijetlo proizvoda. Na ovaj način se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktna prodaja sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila na svojim njivama, odnosno u plastenicima i vrtovima. Osim što štitimo domaće proizvođače, istovremeno štitimo i kupce, koji upravo na osječkim tržnicama s punim povjerenjem mogu kupovati domaće proizvode", rekao je Radić.

19. 08. 2021.

Poziv na Najveću hrvatsku fišijadu

Prvenstvo Hrvatske i Baranje u kuhanju fišaPrvenstvo Hrvatske i Baranje u kuhanju fišaTuristička zajednica Baranje u suradnji s Gradom Belim Manastirom organizira Prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša, koje će se održati u subotu, 4. IX. 2021. godine, s početkom u 16 sati, u centru Belog Manastira. Kotizacija za Fišijadu iznosi 200 kuna te uključuje za 8 osoba: tri kilograma ribe, kruh, stol, drva, tanjure i pribor za jelo.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.