Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 07 Listopad 2021

07. 10. 2021.

Platforma ePosjednik za vođenje registra svinja na gospodarstvu

Za elektronsko vođenje Registra svinjaZa elektronsko vođenje Registra svinjaMinistarstvo poljoprivrede je, u okviru aktivnosti koje provodi u digitalizaciji poslovnih procesa, izradilo aplikaciju ePosjednik za posjednike svinja, koja će ubrzati i pojednostavniti ispunjenje obveze vođenja Registra svinja na gospodarstvu.

Aplikacija je dostupna u okviru platforme ePosjednik na poveznici: https://stoka.hpa.hr/ePosjednik/.

Uz mogućnost samostalnog upisa podatka kako je propisano pravilnicima o obveznom označavanju i registraciji domaćih životinja, aplikacija sadrži i dodatne mogućnosti vođenja podataka o tovu svinja, čime će uzgajivačima svinja biti omogućen sveobuhvatan uvid u njihovu proizvodnju.

07. 10. 2021.

Obavezna edukacija za korisnike IAKS-mjera ruralnog razvoja

Oranica kod Belog ManastiraOranica kod Belog ManastiraJedan od osnovnih uvjeta za ostvarivanje potpore za sve korisnike IAKS-mjera jest obvezna izobrazba (na tečaju), individualno savjetovanje ili edukacija na demonstracijskoj aktivnosti. Obvezu izobrazbe dužan je ispuniti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovorna osoba ili osoba ovlaštena od strane odgovorne osobe u slučaju ostalih organizacijskih oblika poljoprivrednog gospodarstva svake godine tijekom obveznog razdoblja, u trajanju od najmanje 6 sati. Neispunjavanje obveze edukacija ima za posljedicu umanjenje isplate potpora.

Edukacije organiziraju i provode službenici Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva na području čitave Republike Hrvatske, a za korisnike su besplatne. Raspored edukacija nalazi se na mrežnoj stranici te Uprave: https://www.savjetodavna.hr/. Korisnici mogu sami odabrati i prijaviti se na edukaciju koja im odgovara s obzirom na mjesto i vrijeme održavanja.

(Izvor i opširnije: ruralnirazvoj.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.