Sadržaj izdvojen po datumu: Siječanj 2022

28. 01. 2022.

LAG-ovima 251 milijun za provedbu lokanih razvojnih strategija

Agencija za plaćanja (APPRRR) završila je postupak dodjele sredstava iz prijelaznog razdoblja 2021-2022. i s 54 lokalne akcijske grupe (LAG) ugovorila dodatnih 251 milijuna kuna za provedbu lokalnih razvojnih strategija. S time su sredstva iz novog programskog razdoblja 2021-2027. na raspolaganju LAG-ovima za daljnju distribuciji korisnicima u skladu s lokalnom razvojnom strategijom (LRS) svakog pojedinog LAG-a. 

Od ukupno 251 milijun kuna, gotovo 195 milijuna je namijenjeno distribuciji korisnicima putem LAG-natječaja za različite operacije iz Programa ruralnog razvoja, a sve u skladu s LRS. S obzirom na činjenicu da je jedno od temeljnih LEADER-načela pristup "odozdo prema gore" (bottom up), glavni uvjet za prijavu na LAG-natječaj je da korisnik ima sjedište na LAG-području te se projekt mora provoditi na tom području.

21. 01. 2022.

Javni poziv za stjecanje oznake kvalitete "Golden Panonian Quality" otvoren do 31. ožujka 2022. godine

Regionalna oznaka kvaliteteRegionalna oznaka kvalitete

LAG Baranja poziva sve zainteresirane proizvođače domaćih proizvoda koji ispunjavaju uvjete navedene u Javnom pozivu na podnošenje zahtjeva za korištenje Znaka "Golden Panonian Quality".

Znak "Golden Panonian Quality" namijenjen je poticanju razvoja domaće proizvodnje temeljene na tradiciji, podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti te promociji identiteta Osječko-baranjske županije. Pravo korištenja Znaka dodjeljuje se proizvodima koji posjeduju propisanu kvalitetu i koji su proizvedeni na području Osječko-baranjske županije.

Prijave na Javni poziv dostavljaju se zaključno do 31. ožujka 2022. godine na adresu:

LAG Karašica
Republike 114
31208 Petrijevci
(Prijava na Javni poziv "Golden Panonian Quality")

Više o mogućnostima korištenja Znaka "Golden Panonian Quality" možete doznati na ovoj POVEZNICI.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na e-mail: bagaric@lag-karasica.com ili na broj telefona 095-851-29-89 te na lag.baranja@gmail.com ili na broj telefona 031-559-597.

19. 01. 2022.

Zabranjene lagane plastične vrećice

Zamijenimo vrećice platnenom torbom ili pletenom korpomZamijenimo vrećice platnenom torbom ili pletenom korpomOd 1. I. 2022. godine u Hrvatskoj je zabranjeno stavljanje na tržište laganih plastičnih vrećica za nošenje. Radi se o zabrani temeljem Zakona o gospodarenju otpadom, a zabrana se odnosi na kategoriju laganih plastičnih vrećica za nošenje s debljinom stijenke do 50 mikrometara. One lagane plastične vrećice koje su već stavljene na tržište i trgovci ih imaju na zalihi, moći će se koristiti do isteka zaliha, uz valjani dokaz da su vrećice stavljene na tržište prije 1. I. 2022.

Lagane plastične vrećice u najvećoj mjeri pojavljuju se na tržištu, a zbog debljine stijenke najčešće se ne mogu višekratno upotrebljavati, zbog čega u veoma zagađuju okoliš.

18. 01. 2022.

Objavljen novi Natječaj za provedbu tipa operacije 4.3.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 18. siječnja 2022. godine Natječaj za provedbu Podmjere 4.3. "Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva", tipa operacije 4.3.1. "Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja".

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150.000.000,00 HRK, a svrha natječaja je povećanje poljoprivrednih površina koje se mogu navodnjavati, prvenstveno radi smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje i povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

15. 01. 2022.

Bolji uvjeti u vrtićima Belog Manastira

Dječji vrtić u Belom ManastiruDječji vrtić u Belom ManastiruGradu Belom Manastiru kao nositelju projekta, te Dječjem vrtiću Cvrčak Beli Manastir kao partneru, odobren je projekt u sklopu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.", pod nazivom "Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja".

Ukupna vrijednost projekta je 1.076.868,41 (100% sufinanciranje), a cilj projekta je osigurati uslugu produženog radnog vremena vrtića u Belom Manastiru i u područnim odjelima u Šećerani i Branjinom Vrhu. Duže radno vrijeme vrtića odgovor je gradske uprave i uprave vrtića na povećani interes roditelja zbog njihovih poslovnih obaveza, poput rada u smjenama.

14. 01. 2022.

Spektakularne fotografije novog mosta preko Drave

Most na Slavonici preko DraveMost na Slavonici preko Drave(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na web-portalu dnevnik.hr objavljene su spektakularne fotografije mosta kod Petrijevaca kojim će autocesta Slavonika premostiti rijeku Dravu na dionici Osijek–Beli Manastir. Most je dugačak gotovo 2,5 kilometara i završen je 2016. godine, a u promet će se pustiti sredinom ove godine kad bude završena poddionica od mosta Halasica do čvora Beli Manastir (vidjeti ovdje).

(Izvor: dnevnik.hr; fotografije snimio: Davor Javorović)

13. 01. 2022.

Objavljeni sektorski vodiči za smanjenje otpada od hrane

Hrana nije otpadHrana nije otpadOtpad od hrane globalni je problem, a nastaje iz različitih razloga kroz cijeli lanac opskrbe hranom, od primarne proizvodnje, prerade i proizvodnje, distribucije, skladištenja i prodaje, ugostiteljskih objekata i institucionalnih kuhinja do kućanstava.

Poticanje smanjenja otpada od hrane jedna je od mjera Plana sprečavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane Republike Hrvatske 2019-2022, koji predstavlja doprinos smanjenju globalnog otpada od hrane po glavi stanovnika na maloprodajnoj i potrošačkoj razini za 50% i smanjenju gubitaka hrane u proizvodnim i opskrbnim lancima do 2030. godine.

(Izvor, ilustracija i opširnije: poljoprivreda.gov.hr)

11. 01. 2022.

Počela obnova osječke Kopike

Bageri na osječkom kupalištuBageri na osječkom kupalištuU ponedjeljak, 10. I. 2022. godine, nakon 46 godine od izgradnje i dvije godine bez korištenja bazena za vrijeme kupališne sezone, napokon je počela rekonstrukcija kompleksa osječke Kopike, službenije zvane "Copacabana" ili "Kopakabana". Izvođač radova Projektgradnja plus d.o.o. uveden je u posao.

Povodom početka radova sljedećeg dana (11. I. 2022) gradilište su posjetili osječki gradonačelnik Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić te prezentirali projekt rekonstrukcije i dogradnje tog sportsko-rekreacijskog i kupališnog kompleksa na lijevoj (baranjskoj) obali Drave.

11. 01. 2022.

Objava konačne rang-liste za deseti Natječaj na LAG-razini za Mjeru 1.1.1. "Potpora povećanju konkurentnosti i tržišne učinkovitosti"

U utorak, 11. siječnja 2022. godine, na sjednici Glavnog odbora LAG-a Baranja, donesena je Odluka o odabranim projektima na desetom Natječaju na LAG-razini za Mjeru 1.1.1. "Potpora povećanju konkurentnosti i tržišne učinkovitosti".

Konačna rang-lista odabranih projekata može se preuzeti na donjoj poveznici:

08. 01. 2022.

Nove ceste u Baranji

Nadvožnjak preko autoceste A5 kod Belog ManastiraNadvožnjak preko autoceste A5 kod Belog ManastiraU "Glasu Slavonije" od 4. I. 2022. godine objavljen je članak Darija Kuštre pod naslovom "Promet preko dravskog mosta na Slavonici kreće ove godine", u kome se daje pregled ulaganja u ceste u Slavoniji i Baranji. Prepričat ćemo onaj dio koji se odnosi na Baranju.

Slavonika u Baranji
U godini 2022. definitivno će se završiti gradnje autoceste Slavonike, kao dijela koridora Vc (5c). Očekuje se da u sljedećih šest mjeseci biti dovršena, pa i puštena u promet, nova dionica autoceste od Osijeka do Belog Manastira. Time će u mrežu domaćih autocesta biti uključen i novi most preko Drave na toj dionici, koji je nakon Pelješkog mosta građevinski najzahtjevniji i najljepši most u Hrvatskoj.

Stranica 1 od 2

Golden Panonian QualityGolden Panonian Quality

Utjecaj europskog zelenog plana na ruralni prostor HrvatskeUtjecaj europskog zelenog plana na ruralni prostor Hrvatske

Osječka TV o LAG-natječaju

Dnevnik Osječke televizije 10.04.2018.Dnevnik Osječke televizije 10.04.2018.

Europski zeleni plan i ruralna HrvatskaEuropski zeleni plan i ruralna Hrvatska

LAG Baranja brosuraLAG Baranja brosura

Europski zeleni plan-vidljivostEuropski zeleni plan-vidljivost

Leader pristup logo

Image4

Image4

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.apprrr.hr

www.zef.hr

mvep banner

www.hmrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2022 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tagovi

** Baranja ** Baranjska periodika ** Baranjski leksikon ** Dokazana kvaliteta ** Eko eduko park ** Europska Amazona ** Europski zeleni plan ** Golden Panonian Quality ** Intervencijski plan ** LAGovi nas inspiriraju ** LAG vašar ** Naše domaće ** Noć muzeja ** Od tradicije do brenda ** Sajam udruga Baranje ** Turizmom razvijamo područje ** Vinatlon ** Zaželi * Antunovac * Baranja * Baranjska planina * Batina * Baška Voda * Beli Manastir * Belišće * Bilje * Bjelovar * Bolman * BPSelo * Branjina * Branjin Vrh * Dalmacija * Darda * Drava * Draž * Duboševica * Duga Resa * Dunav * Erdut * Ernestinovo *EU Baranja * Europa * Gajić * Gorski kotar * Grabovac * Hrvatska * Ilok * Istra * Jagodnjak * Kamenac * Karanac * Karašica * Kneževi Vinogradi * Kneževo * Konavle * Kopačevo * Kopački rit * Kozarac * Kozjak * Krapina * Kutina * Lovas * Lug * Mađarska * Međimurje * Mohač * Moslavina * Našice * Njemačka * Nova Gradiška * Novi Čeminac * OBŽ * Opatija * Orahovica * Osijek * Otok * Petlovac *Plakati * Podravlje * Popovac * Rumunjska * Sajam udruga Baranje * Slavonija * Slavonski Brod * Slovačka * Slovenija * Sombor * Srbija * Srijem * Sudaraž * Suza * Tikveš * Topolje * Trakošćan * Tuhelj * Tvrđavica * Valpovo * Vardarac * Virovitica * Vukovar * Zagreb * Zemlja * Zlatna Greda * Zmajevac * Zmjevac * Čeminac * Čepin * Đakovo * Šećerana * Šibenik * Šumarina * Županja Advent Agroklub Akcije BaranjaMedija Baranja u medijima Baranjci Baranjska poduzeća Baranjska povijest Baranjska čistoća Baranjske ceste Baranjske znamenitosti Belje Biciklijade Blagdani Civilno društvo Crveni križ Dani Djeca Dokumenti DUPLO Edukacije Ekologija Enigmatika Etnološki centar Euro Europska Unija Festivali Filatelija Fišijade Forumi Fotoalbumi Fotografije Fotovijest Gastronomija GatorFest Glas Slavonije Godišnjak OMH Godišnjice Gospodarstvo Grad Beli Manastir Građanska akcija HMRR Hrana Hrvatski ruralni parlament In memoriam Internet Izložbe Javne tribine Jesen u Baranji Kalendar Knjige Komarci Koncerti Konferencije Koronavirus Kulen Kultura LAG Baranja LAG kod drugih LAG natječaji LAGova izdanja LAGova webstranica LAGovi LAGovi dokumenti LAG područje LAG članovi LEADER Ljudska prava Logo Lokalna razvojna strategija Lokalna samouprava Lovstvo Manifesta Manifestacije Manjine Međunarodna suradnja Mirovna grupa Oaza Mladi Nacionalna zaklada Nacionalne manjine Nagrade Natječaji Nova godina Obavijesti Obrazovanje Okrugli stolovi OPGovi Osijek Osječkobaranjska županija Osobe Otpad Pdf Peticije Pisma preporuke Plakati Poduzetništvo Poljoprivreda Popis stanovništva Potpore Pozivnica Pozivnice Predavanja Prekogranična suradnja Prezentacije Primjeri dobre prakse Priroda Projekti Promocije Pustare Putovanja Pčelarstvo Radio Baranja Radionice Regionalni razvoj Ribarstvo Ribolov Riječi Romi Ruralni razvoj Sajmovi Sastanci Sastavnci Savjet mladih Seminari Socijalno poduzetništvo Sport Statut LAGa Baranja Strategije Stručni skupovi Studijska putovanja Sveti Martin Tečaji Tradicija Treća životna dob Turizam Udruge Udruženje *Baranja Umjetnost Vatrogasci Veći prikaz Video Vinarstvo Vinceška Vinogradarstvo Volontiranje Vrijeme Webstranice Zakoni Zapošljavanje Zaštićeni proizvodi Zdravlje Članci o LAGu Čvarakfest Škole Šumarstvo Žene
Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.