Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 11 Veljača 2019

11. 02. 2019.

Radionica "Zajednička poljoprivredna politika za tebe"

Tajana RadićTajana RadićHrvatska poljoprivredna komora (HPK) organizirala je dana 11. veljače 2019. godine u Hotelu Osijek radionicu u sklopu projekta "CAP FOR YOU" ("Zajednička poljoprivredna politika za tebe" – "ZPP za tebe"). Cilj radionice bio je povećati informiranost predstavnika poljoprivrednih udruženja o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU te o procesima stvaranja poljoprivrednih politika u okviru europskih organizacija i institucija.

"ZPP za tebe"
Na početku radionice prisutnima se obratila Tajana Radić, voditeljica projekta "ZPP za tebe", koja je ukratko predstavila plan i način odvijanja radionice te predstavila projekt koji se sufinancira sredstvima EU u iznosu od 650.000,00 kn. Za taj projekt HPK se odlučila jer su istraživanja pokazala kako hrvatski građani nemaju dovoljno informacija vezanih uz stvaranje Zajedničke poljoprivredne politike EU, koja izravno ili neizravno ima utjecaj na život velikog broja stanovnika.

11. 02. 2019.

Slavonskim poljoprivrednicima 58.000.000 kn za financiranje 163 projekta

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u OsijekuMinistar poljoprivrede Tomislav Tolušić u OsijekuPotpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je Osijek u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine, gdje je Ministarstvo poljoprivrede organiziralo interaktivnu radionicu za poljoprivrednike kojima su odobrena sredstva za projekte iz operacija 6.1.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima" i 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih aktivnosti u ruralnim područjima" Programa ruralnog razvoja RH.

Radionicu su vodili Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, ujedno i potpisnica ugovora, i Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra. Kroz radionicu poljoprivrednici su upoznati s osnovnim pravilima kojih se moraju pridržavati kako bi uspješno proveli i završili projekte.

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.