Ispiši ovu stranicu
10. 07. 2018.

Baška Voda: Šesti sajam "Okusi hrvatsko"

Baranjski lagovci na radionici LAG-a 'Adrion'Baranjski lagovci na radionici LAG-a 'Adrion'Baranjski lagovci na radionici LAG-a 'Adrion'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U razdoblju od 7. do 10. srpnja 2018. godine LAG Baranja bio je u studijskom posjetu LAG-u "Adrion", koji ima sjedište u mjestu Zadvarje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Studijski je posjet organiziran povodom šestog po redu sajma "Okusi hrvatsko" u Baškoj Vodi.

Sajam "Okusi hrvatsko" održava se dva puta godišnje u ljetnim mjesecima, na početku i kraju turističke sezone. Ima za cilj umrežavanje proizvođača, ugostitelja, trgovaca i krajnjih kupaca u svrhu promocije lokalnih domaćih proizvoda s područja Republike Hrvatske.

Ove godine na sajmu „Okusi hrvatsko“ u mjesecu srpnju okupilo se preko 70 domaćih izlagača. Na štandovima LAG-a Baranja svoje proizvode prezentirali su: OPG Dobrovac iz Belog Manastira (vino), Podrumi Kolar iz Suze (vino), Vinarija Kalazić iz Batine (vino), OPG Olga Šumiga iz Branjinog Vrha (začinska paprika), OPG Petar Dobrovac iz Kneževih Vinograda (kulen) i Obrt Galena iz Osijeka.

Članovi i volonteri LAG-a Baranja predstavili su svoje proizvode na rivi u Baškoj Vodi pred velikim brojem posjetitelja i turista. Izlagalo se od 19 do 23 sata, a za ugodnu atmosferu pobrinuli su se Klapa Basca, "Roso Band" te Općinska limena glazba. Sudjelovanje na sajmu "Okusi hrvatsko" bilo je vrlo zanimljivo jer se imalo prilike čuti pozitivna iskustva raznih domaćih proizvođača, kao i upoznati se s primjerima dobre prakse.

Lagovci na Crvenom jezeru kod ImotskogLagovci na Crvenom jezeru kod ImotskogLagovci na Crvenom jezeru kod ImotskogPored sudjelovanja na sajmu, LAG "Adrion" – kao dodatni sadržaj – organizirao je LAG-u Baranja radionice, posjet lokalnom sajmu poljoprivrednih proizvoda u Zadvarju te zanimljiv posjet Imotskom, šetnju Imotskom tvrđavom, obilazak Crvenog jezera, kao i posjet obiteljskoj vinariji "Vina Pilač" u Vrgorcu.

Pročitano 277 puta
Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok