02. 12. 2017.

LAG Baranja na Festivalu vina u Somboru

Andrija i Ljubica Bošnjak, Lidija Dabić, Zdravko i Vesna DobrovacAndrija i Ljubica Bošnjak, Lidija Dabić, Zdravko i Vesna DobrovacAndrija i Ljubica Bošnjak, Lidija Dabić, Zdravko i Vesna Dobrovac

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-LAG-1, ovdje-LAG-2 i ovdje-ostali)

U subotu, 2. XII. 2017. godine, u Gradskoj hali "Mostonga" u Somboru, od 12 do 21 sat, održan je IX. Međunarodni festival vina i hrane "Ravangrad Wine Fest". Na festivalu se predstavilo preko 70 izlagača (proizvođača vina, rakije, sireva, kolača i poslastica, meda, prerađevina od voća i povrća, hrane i prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina te ponuđača ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga), od čega su polovina bile vinske kuće. Većina izlagača bila je iz Sombora i okoline, ali i iz drugih dijelova Bačke te iz Banata i Srema.

Posjetioci festivala plaćali su za ulaznicu 300 dinara (oko 19 kuna), uz koju su dobivali staklenu vinsku čašu, katalog izlagača, mogućnost degustacije izloženih kvalitetnih vina i ukusne hrane, kao i pristup pratećem programu, koji je uključivao nastupe Tamburaškog sastava "Kulturica" i Muzičkog sastava "Kumovi" te stručna predavanja, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća.

Neki izlagači došli su i iz udaljenijih krajeva Srbije, npr. iz Pirota ili Petrovca na Mlavi, a međunarodni karakter toj manifestaciji dala je šesnaestočlana ekipa Lokalne akcijske grupe (LAG) Baranja iz Belog Manastira, u kojoj su bila zastupljena tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG Ljubica Bošnjak, OPG Daliborka Vakanjac i OPG Dobrovac Vesna), potom Grad Beli Manastir, Mirovna grupa Oaza i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje iz Osijeka te zaposlenici i članovi Glavnog odbora LAG-a, među kojima je bio i donedavni belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, a sve pod vodstvom voditeljice Ured-a LAG-a Baranja Lidije Dabić.

Baranjci su se posjetiocima, kojih na takvim somborskim festivalima bude i do 2.000, predstavili vinima OPG-a Dobrovac, kozjim sirevima OPG-a Vakanjac i maštovitim proizvodima od povrća i drugog bilja OPG-a Bošnjak te izložbenom korpom drugih baranjskih proizvoda (kulena, meda, pekmeza, začinske paprike, vina drugih proizvođača...), ali i promomaterijalima vezanim za Baranju kao sve važniju destinaciju hrvatskog kontinentalnog turizma. Nastup u somborskoj "Mostongi" za Baranjce je bio veoma uspješan, o čemu svjedoči i stalna gužva na LAG-ovom štandu.

Pročitano 217 puta

Broj posjetitelja

Danas50
Jučer341
Ovaj tjedan50
Ovaj mjesec7070
Ukupno218426

Trenutno

12
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31