19. 10. 2017.

Suradnja gradova Belog Manastira i Sombora

Predstavnici Belog Manastira i SomboraPredstavnici Belog Manastira i SomboraPredstavnici Belog Manastira i SomboraU Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, 19. listopada 2017. godine, održan je sastanak vezan uz mogućnosti suradnje gradova Belog Manastira i Sombora. Sastanku su prisustvovali belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob sa svojim zamjenicima te predstavnici Poduzetničkog centra Beli Manastir, Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira, Turističke zajednice Baranje i Lokalne akcijske grupe Baranja, dok su uime grada Sombora na sastanku bili Branislav Svorcan, "pomoćnik gradonačelnice za oblast kulture i informisanja" te Jagoda Kočić, "menadžerka" LAG-a Panonski fijaker iz Sombora. Uime LAG-a Baranja sastanku su prisustvovale voditeljica Ureda LAG-a Lidija Dabić i stručna suradnica Bogdanka Ćudić Vilić.

Nakon kratkog uvodnog dijela, koji je dao zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Predrag Stojanović, rekavši kako inicijativa za suradnjom postoji već duže vrijeme, svi uzvanici su ukratko predstavili djelokrug svog rada. Od znanosti i obrazovanja, kulture i umjetnosti pa do turizma, vrlo brzo je zaključeno kako su mogućnosti za suradnjom velike. To ponajprije proizlazi iz činjenice da je riječ o gradovima koji ne samo da su teritorijalno blizu (udaljeni su 52,5 km), već i gradovima koji imaju slična geografska obilježja, sličnu povijest te rade na promicanju gotovo istih vrijednosti. U tom je kontekstu rečeno kako različite mogućnosti za suradnjom mogu vrlo lako biti uklopljene u jedan ili više povezanih projekata iz segmenta turizma.

Gradonačelnik Tomislav Rob istaknuo je da treba razmišljati o projektima koji će najbrže dati nekakav konkretan rezultat za širu zajednicu, na što se nadovezao direktor TZ Baranje Matej Perkušić, rekavši da postoje već gotovi projekti koji se u kontekstu zajedničkih potreba i želja dva grada vrlo lako mogu preoblikovati i ponovno prijaviti na prvi odgovarajući natječaj. Istaknuo je da projekt "Mistična Baranja", koji govori o ruti baranjskih bajki, priča i legendi, lako može ići i preko granice te da se u to mogu uklopiti i drugi sadržaji, poput zajedničkih manifestacija i izdavanja određene turističke literature.

Menadžerica somborskog LAG-a Panonski fijaker Jagoda Kočić izrazila je veliko zanimanje za takav oblik suradnje, a da je potencijal takvog projekta velik potvrdila je i voditeljica Ureda LAG-a Baranja Lidija Dabić, koja je istaknula da ruta može sadržavati i one teme koje su za oba LAG-a veoma važne, a to je promocija i organizirana ponuda lokalnih, autohtonih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Sastanak je završen uz poziv menadžerice LAG-a Panonski fijaker da Baranjci posjete IX. Međunarodni festival vina i hrane "Ravangrad Wine Fest", zakazan za 2. prosinca ove godine u Somboru, te da će se do tada istražiti mogućnosti oko otvorenih i natječaja u najavi, na kojima bi dva grada mogla zajedno, partnerski nastupiti.

Nakon sastanka, LAG Baranja povezao je Muzej grada Sombora s osječkim Muzejom Slavonije u cilju njihove zajedničke suradnje na potprogramu "Kultura" iz programa Europske Unije "Kreativna Europa" (2014. – 2020.), koji je namijenjen kulturnom i audiovizualnom sektoru.

Pročitano 90 puta

Broj posjetitelja

Danas123
Jučer378
Ovaj tjedan1207
Ovaj mjesec5799
Ukupno217155

Trenutno

4
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31