Ispiši ovu stranicu
08. 09. 2017.

Izborna skupštine HMRR-a i radionica o LEADER-u u Hrvatskoj

Albert Varga, novi predsjednik HMRR-aU Donjim Crnogovcima kod Nove Gradiške, gdje je domaćin bio LAG Zapadna Slavonija, 8. rujna 2017. godine održana je redovna izborna Skupština Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR), na kojoj je uime LAG-a Baranja bila voditeljica Ureda LAG-a Lidija Dabić.

Prije Skupštine održana je radionica u organizaciji HMRR-a, Ministarstva poljoprivrede (MP) i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) na temu "Budućnost pristupa LEADER u Hrvatskoj". Cilj radionice bio je zajednički raspraviti trenutno stanje i budućnost provedbe Mjere 19 – "LEADER – CLLD" Programa ruralnog razvoja RH. Na radionici je bilo 46 sudionika, a među njima – osim predstavnika LAG-ova – i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, APPRRR-a, ruralnih mreža te novinari.

Glavna tema radionice bila je skora objava dugoočekivanog izmijenjenog Pravilnika o provedbi podmjera Mjere 19, nakon koje će LAG-ovi konačno moći započeti s provedbom svojih lokalnih razvojnih strategija i s financiranjem projekata važnih za svoja ruralna područja. O izmjenama Pravilnika govorili su voditeljica Službe za razvoj lokalne zajednice Vedrana Mikić i voditelj Odjela za lokalne inicijative i razvoj ruralnih područja Ministarstva poljoprivrede Ivan Ciprijan. Potom je Ljubica Šolić, voditeljica LAG-a Petrova gora, na praktičnom primjeru prikazala usklađenje lokalne razvojne strategije svoga LAG-a.

Sljedeći radni susret na temu usklađenja ili izmjene lokalnih razvojnih strategija LAG-ova organizirat će MP i APPRRR, o čemu je govorio predstavnik APPRRR-ovog Sektora za neinvesticijske mjere ruralnog razvoja i LEADER Ivo Dolić.

Redovna izborna Skupstina HMRR-aNakon završetka radionice, pauze i ručka, održana je redovna izborna Skupština HMRR-a. Poslije uvodnog protokolarnog dijela i izbora radnih tijela, podnijeti su izvještaj o radu i izvještaj o financijskom poslovanju i o ostvarenju plana za 2016. godinu. Potom je na red došla i glavna točka dnevnog reda – izbor novog predsjednika i članova Upravnog odbora.

Članovi HMRR-a odlučili su da u sljedeće dvije godine predsjednik bude Albert Varga, voditelj Ureda LAG-a Srijem, dok su članovi UO postali Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ - Održivi razvoj zajednice), Mihaela Lončar (LAG Podravina), Sanja Krištofić (LAG Međimurski doli i bregi) i Verica Mušić (LAG Šumanovci). Novoizabrani predsjednik zahvalio se na povjerenju te čestitao članovima Upravnog odbora, pri čemu je istaknuo kako je pred njima ozbiljan, odgovaran posao, za koji se nada da će zajedničkim promišljanjem i trudom biti napravljen korektno i uspješno.

(Foto: HMRR)

Pročitano 844 puta
Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok