08. 09. 2017.

Izborna skupštine HMRR-a i radionica o LEADER-u u Hrvatskoj

Albert Varga, novi predsjednik HMRR-aAlbert Varga, novi predsjednik HMRR-aAlbert Varga, novi predsjednik HMRR-aU Donjim Crnogovcima kod Nove Gradiške, gdje je domaćin bio LAG Zapadna Slavonija, 8. rujna 2017. godine održana je redovna izborna Skupština Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR), na kojoj je uime LAG-a Baranja bila voditeljica Ureda LAG-a Lidija Dabić.

Prije Skupštine održana je radionica u organizaciji HMRR-a, Ministarstva poljoprivrede (MP) i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) na temu "Budućnost pristupa LEADER u Hrvatskoj". Cilj radionice bio je zajednički raspraviti trenutno stanje i budućnost provedbe Mjere 19 – "LEADER – CLLD" Programa ruralnog razvoja RH. Na radionici je bilo 46 sudionika, a među njima – osim predstavnika LAG-ova – i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, APPRRR-a, ruralnih mreža te novinari.

Glavna tema radionice bila je skora objava dugoočekivanog izmijenjenog Pravilnika o provedbi podmjera Mjere 19, nakon koje će LAG-ovi konačno moći započeti s provedbom svojih lokalnih razvojnih strategija i s financiranjem projekata važnih za svoja ruralna područja. O izmjenama Pravilnika govorili su voditeljica Službe za razvoj lokalne zajednice Vedrana Mikić i voditelj Odjela za lokalne inicijative i razvoj ruralnih područja Ministarstva poljoprivrede Ivan Ciprijan. Potom je Ljubica Šolić, voditeljica LAG-a Petrova gora, na praktičnom primjeru prikazala usklađenje lokalne razvojne strategije svoga LAG-a.

Sljedeći radni susret na temu usklađenja ili izmjene lokalnih razvojnih strategija LAG-ova organizirat će MP i APPRRR, o čemu je govorio predstavnik APPRRR-ovog Sektora za neinvesticijske mjere ruralnog razvoja i LEADER Ivo Dolić.

Redovna izborna Skupstina HMRR-aRedovna izborna Skupstina HMRR-aRedovna izborna Skupstina HMRR-aNakon završetka radionice, pauze i ručka, održana je redovna izborna Skupština HMRR-a. Poslije uvodnog protokolarnog dijela i izbora radnih tijela, podnijeti su izvještaj o radu i izvještaj o financijskom poslovanju i o ostvarenju plana za 2016. godinu. Potom je na red došla i glavna točka dnevnog reda – izbor novog predsjednika i članova Upravnog odbora.

Članovi HMRR-a odlučili su da u sljedeće dvije godine predsjednik bude Albert Varga, voditelj Ureda LAG-a Srijem, dok su članovi UO postali Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ - Održivi razvoj zajednice), Mihaela Lončar (LAG Podravina), Sanja Krištofić (LAG Međimurski doli i bregi) i Verica Mušić (LAG Šumanovci). Novoizabrani predsjednik zahvalio se na povjerenju te čestitao članovima Upravnog odbora, pri čemu je istaknuo kako je pred njima ozbiljan, odgovaran posao, za koji se nada da će zajedničkim promišljanjem i trudom biti napravljen korektno i uspješno.

(Foto: HMRR)

Pročitano 64 puta

Broj posjetitelja

Danas125
Jučer378
Ovaj tjedan1209
Ovaj mjesec5801
Ukupno217157

Trenutno

7
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31