10. 06. 2017.

Susret LAG-ova u Baranji

Lagovci na Beljskom vidikovcuLagovci na Beljskom vidikovcuLagovci na Beljskom vidikovcu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Lokalna akcijska grupa Baranja bila je 9. i 10. lipnja 2017. godine domaćin studijskog posjeta LAG-ova pod nazivom "Mogućnosti razvoja projekata suradnje vezano uz ruralni i vinski turizam", na kojem je sudjelovalo sedam LAG-ova s područja Republike Hrvatske (LAG Međimurski doli i bregi, LAG Moslavina, LAG Papuk, LAG Karašica, LAG Vuka-Dunav, LAG Srijem i LAG Bosutski niz) te Lokalna akciona grupa "Panonski fijaker" iz Sombora (Republika Srbija).

U sklopu dvodnevnog studijskog posjeta, LAG Baranja organizirao je radionice na kojima su LAG-ovi imali prilike razmotriti aktualnosti vezane uz izmjene pravilnika za Mjeru 19. LEADER, podmjere 19.2., 19.3. i 19.4. i pripremu planova provedbe lokalnih razvojnih strategija (LRS), raspraviti o mogućim projektima suradnje te razmijeniti iskustva vezano za pružanje pomoći poljoprivrednicima za pripremu i prijavu projekata na natječaje u sklopu LRS LAG-ova, kao i pripremu projekata na natječaje iz Programa ruralnog razvoja (PRR) Republike Hrvatske 2014. – 2020.

Prvi dan studijskog posjeta (9. lipnja 2017.) započeo je razgledavanjem Etnološkog centra baranjske baštine i tradicionalnim baranjskim doručkom s domaćim autohtonim proizvodima baranjskih OPG-ova. Radionica LAG-a Baranja organizirana je na temu izmjene pravilnika za provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19.4. te na mogućnosti projekata suradnje LAG-ova. Nakon održane radionice sudionici studijskog posjeta posjetili su Vidikovac na Banovom brdu, Udruženje Baranja iz Luga koje se bavi tradicionalnim uzgojem baranjske začinske paprike, Park prirode Kopački rit, sajam vina u Kneževim Vinogradima te Batinski spomenik, gdje je održana promocija vina Kalazić te jazz-koncert osječkog sastava "Groove up".

Drugi dan (10. lipnja 2017.) započeo je radionicom LAG-a Baranja na seoskom gospodarstvu "Ivica i Marica" u Karancu. Radionica je organizirana na teme pripreme planova provedbe lokalnih razvojnih strategija i razmjene iskustava vezanih za pružanje pomoći poljoprivrednicima kod pripreme i prijave projekata za provedbu iz PRR-a RH, kao i pripreme projekata za provedbu LRS LAG-ova.

Nakon održane radionice dio sudionika se uključio u program "Gatorfesta" kroz sudjelovanje na stazi "Wine and Walk", stazi koja se proteže 12 km preko Banovog brda, u sklopu koje je organiziran posjet 10 vinarija, dok je druga grupa nastavila studijski posjet obilaskom nekoliko OPG-ova proizvođača autohtonih baranjskih proizvoda i pružatelja usluga smještaja (OPG Petar Dobrovac iz Kneževih Vinograda koji se bavi proizvodnjom kulena, OPG Dario Geto iz Luga koji se bavi proizvodnjom kozjeg sira, te seosko domaćinstvo "Jurini dvori" iz Kneževih Vinograda, koje se bavi pružanjem usluga smještaja).

Studijski posjet završio je posjetom čuvenim baranjskim "surducima" u Zmajevcu, u kojima se održavao "Gatorfest", u okviru kojega je – pored otvorenih vinskih podruma – gatora i sajma domaćih proizvoda lokalnih proizvođača – organizirana bogata gastro- i enoponuda te izložba mladih umjetnika na otvorenom.

Pročitano 620 puta

Broj posjetitelja

Danas49
Jučer341
Ovaj tjedan49
Ovaj mjesec7069
Ukupno218425

Trenutno

11
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31