18. 05. 2017.

Izložba jastuka i pokrivala u Etnološkom centru

Modna revija pokrivala s baranjskim vezomModna revija pokrivala s baranjskim vezomModna revija pokrivala s baranjskim vezom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 18. V. 2017. godine, s početkom u 10 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine otvorena je Izložba jastuka i pokrivala ukrašenih tradicionalnim baranjskim vezom u sklopu građanske akcije "Zajedno do ljepše i bogatije ljetne pozornice", koja je provedena u okviru Poziva "Naš doprinos zajednici" osječke Zaklade Slagalica. Izložba je simbolično održana u povodu prve godišnjice od otvaranja Etnološkog centra, a organizator je Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja.

Na izložbi su se okupili predstavnici svih udruga te osobe koje su sudjelovale na ostvarivanju te akcije, kao i predstavnici aktualne vlasti, ali i kandidati na predstojećim izborima. Na početku su okupljene pozdravili Matej Perkušić, ravnatelj Turističke zajednice Baranje, gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš te Lidija Dabić, voditeljica građanske akcije i Ureda LAG-a Baranja.

Nakon uvodnih riječi, neke od žena čiji su se vezovi našli na jastucima i pokrivalima prošetale su dvoranom ogrnute pokrivalima. Zatim je uslijedilo razgledavanje izložbe, na kojoj su predstavnice šokačkog, srpskog i mađarskog baranjskog veza predstavile ono što su uradile, to jest objasnile su zašto se baš taj vez našao na maramama i jastucima.

Nakon toga predstavljena je i aplikacija "Walk & Bike Beli Manastir" u sklopu projekta "Walking bike – faza 1", koja se može instalirati na mobilne telefonske uređaje, a potom i "Hologramska baka u Etnološkom centru baranjske baštine".

Lokalna akcijska grupa Baranja podijelila je i zahvalnice svim udrugama i osobama koje su zaslužne za ostvarenje građanske akcije "Zajedno do ljepše i bogatije ljetne pozornice". Na kraju izložbe priređen je domjenak za sve posjetitelje.

Pročitano 322 puta

Broj posjetitelja

Danas285
Jučer340
Ovaj tjedan1563
Ovaj mjesec7069
Ukupno228635

Trenutno

14
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Veljača 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28