23. 03. 2017.

Predstavljanje ZEF-a i Ebanke u Belom Manastiru

Silvana Vujnović i Goran JerasSilvana Vujnović i Goran JerasSilvana Vujnović i Goran JerasU četvrtak, 23. III. 2017. godine, s početkom u 17 sati i u organizaciji Lokalne akcijske grupe Baranja, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine održano je predstavljanje Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Etične banke u osnivanju (Ebanke).

Zadruga za etično financiranje (ZEF) okuplja fizičke i pravne osobe zainteresirane za razvoj ekonomije utemeljene na demokratičnosti, društvenoj odgovornosti, transparentnosti i solidarnosti, a osnovana je s prvenstvenim ciljem osnivanja prve etične banke u Hrvatskoj i stvaranja sustava potpore projektima financiranima od strane etične banke.

Osnovna razlika između komercijalnih i etičnih banaka leži u činjenici da etične banke mogu, zbog orijentiranosti na dobrobit zajednice, a ne na profit, financirati razvojne projekte po kamatnim stopama znatno nižim od kamata komercijalnih banaka.

Iz tog razloga Ebanka će financirati projekte realne ekonomije vezane uz (ekološku) poljoprivredu, zelenu energiju, društvena poduzeća i socijalne inovacije, ekološki turizam, proizvodnju i preradu, IT-sektor, projekte lokalnih samouprava i civilnog društva i slično.

ZEF svojim članovima, između ostalog, pruža platformu za međusobno umrežavanje, suradnju i plasman njihovih roba i usluga, pristup uslugama poslovnog i financijskog savjetovanja, podršku u izradi projektnih prijedloga vezanih uz EU-fondove i mogućnost ostvarivanja različitih pogodnosti na internom tržištu.

Zadrugu za etično financiranje i Etičnu banku u osnivanju predstavili su Goran Jeras, upravitelj zadruge, Silvana Vujnović, predsjednica uprave Ebanke d.d. u osnivanju i Toni Tvrtković, voditelj strateških projekata. Teme predstavljanja bile su:

  • Kako funkcionira model etičnog bankarstva;
  • Koja je u tome uloga Zadruge za etično financiranje;
  • Što poduzetnici mogu dobiti uključivanjem u Zadrugu za etično financiranje;
  • Kada će Hrvatska dobiti svoju etičnu banku.

Nakon predstavljanja, prisutni su imali dosta praktičnih pitanja za predavače. Rijetko se tko susreo s takvom vrstom financiranja.

Pročitano 386 puta

Broj posjetitelja

Danas50
Jučer341
Ovaj tjedan50
Ovaj mjesec7070
Ukupno218426

Trenutno

10
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31