27. 10. 2016.

Baranji čak tri nagrade na Danima hrvatskog turizma

Tatjana Novačić, PopovacTatjana Novačić, PopovacTatjana Novačić, PopovacU srijedu i četvrtak, 26-27. listopada 2016. godine, u Bolu na otoku Braču održani su 20. Dani hrvatskog turizma (DHT) u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice. To je tradicionalni skup turističkih djelatnika, kojih se ove godine okupilo preko dvije tisuće s područja cijele Hrvatske. U sklopu DHT-a održano je proglašenje i svečana dodjela godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, od kojih su čak tri stigle na područje LAG-a Baranja.

Drugo mjesto u kategoriji "Najuspješnija destinacija ruralnog turizma" pripalo je Općini Kneževi Vinogradi i to iza Općine Konavle, a ispred Općine Motovun. U Općini Kneževi Vinogradi kažu kako je to još jedna potvrda kontinuiranog rada i ulaganja u turističku ponudu i sadržaje te ujedno i poticaj za još intenzivniji rad na razvoju i unapređenju turističke djelatnosti u toj općini.

Za "djelatnika godine" u kategoriji "Domaćin turističkog seljačkog domaćinstva" proglašena je Tatjana Novačić iz Popovca, čiji je OPG, kao i Općina Kneževi Vinogradi, član LAG-a Baranja. Nagrađena Baranjka tu je nagradu dobila putem natječaja "Čovjek – ključ uspjeha", koji je prethodio Danima hrvatskog turizma, a kojeg je, tim povodom, raspisala Hrvatska turistička zajednica. Tatjana Novačić izrazila je zadovoljstvo osvojenom nagradom te naglasila kako je to samo još jedan kotačić na putu do ostvarenja većeg projekta – "seljačkog wellnessa". Želja joj je dati maksimalan osobni doprinos u postavljanju Baranje na kartu najprivlačnijih ruralnih turističkih destinacija Hrvatske, a i šire.

U kategoriji "Nagrada za održivi turizam" prvo mjesto osvojila je "Kuća u prirodi Zlatna Greda" Ekocentra Zlatna Greda, kojim upravlja Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Predsjednik Jasmin Sadiković kaže da je zapravo nagrađen koncept koji zagovara ta udruga, a to je da se posjetitelji bolje upoznaju s prirodom te da nauče u njoj uživati na ekološki način. Cilj udruge je da posjetitelji iz Ekocentra odu s mnogo više znanja o biološkoj raznolikosti Kopačkog rita, Dunava i Baranje.

Tatjana Novačić, Matej Perkušić i predstavnik Općine Kneževi VinogradiTatjana Novačić, Matej Perkušić i predstavnik Općine Kneževi VinogradiTatjana Novačić, Matej Perkušić i predstavnik Općine Kneževi VinogradiDirektor Turističke zajednice Baranje Matej Perkušić smatra da su sve spomenute nagrade još jedan dokaz da Baranja uz malo truda može postati hrvatska Toskana, što potvrđuje i sve veći broj turista. Do konca rujna 2016. godine zabilježeno je oko 21.000 noćenja, što je više nego lani u istom razdoblju. Samo belomanastirski Etnološki centar baranjske baštine, koji je otvoren 18. V. 2016. godine, u šest mjeseci posjetilo je preko 4.000 posjetitelja, dok po projektu postoji obveza da ga u pet godina posjeti 5.000 osoba.

Slično misli i direktorica Turistička zajednica Općine Bilje Daniela Mihaljević, koja kaže da je Općina Bilje, zbog svega onoga što pruža Kopački rit, najposjećenija općina ruralnog turizma u istočnoj Hrvatskoj te da sve dobivene nagrade obvezuju na još veće napore i što čvršću suradnju na svim turističkim projektima koji slijede.

Pročitano 390 puta

Broj posjetitelja

Danas47
Jučer341
Ovaj tjedan47
Ovaj mjesec7067
Ukupno218423

Trenutno

14
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31