Ispiši ovu stranicu
22. 10. 2015.

Radionica za izradu LRS s društvenim sektorom

Radionica za baranjski društveni sektor Radionica za baranjski društveni sektor Radionica za baranjski društveni sektor (Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 22. listopada 2015. godine, u organizaciji LAG-a Baranja i osječke Udruge za kreativni razvoj Slap, održana je još jedna sektorska radionica u svrhu izrade Lokalne razvojne/CLLD strategije (LRS) LAG-a Baranja za razdoblje 2015.–2020. Radionica je održana s društvenim sektorom u Ured-u LAG-a Baranja, a okupilo se dvadesetak sudionika.

Među okupljenima najviše je bilo predstavnika baranjskih udruga, a pojačanje su bili djelatnici Turističke zajednice (TZ) Baranje. Na početku radionice prisutne je pozdravila Lidija Dabić, voditeljica Ureda LAG-a Baranja, koja je naglasila važnost definiranja strateških projekata u civilnom sektoru.

Potom je riječ preuzela Sonja Vuković, predsjednica "Slapa", koja je pojasnila ciljeve okupljanja, važnost strategije i njezinu ulogu u ovom programskom razdoblju. Predstavila je i one mjere iz Programa ruralnog razvoja preko kojih se mogu ostvariti ciljevi koji se definiraju kroz sve sektorske radionice. Pritom je poseban naglasak stavila na Podmjeru 6.2. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima", koja je odlična prilika za pružatelje turističkih usluga.

Nakon uvodnog dijela, uslijedio je radni dio, u kome su se okupljeni podijelili u tri skupine, koje su izrađivale SWOT-analizu baranjskog društvenog sektora. Djelatnicima TZ-a priključili su se predstavnici onih udruga čija je djelatnost djelomično turistička te su zajedničkim snagama radili na definiranju snaga i slabosti, odnosno prijetnji i prilika baranjskog turizma. Kao i na prethodnim radionicama, bilo je vidljivo da rasprava vodi prema zaključku da zajedničko djelovanje može polučiti bolje rezultate te da kontinuirana edukacija i dobra informiranost imaju veliki značaj.

Pročitano 1269 puta
Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok