20. 04. 2015.

Sajmovi u okviru Prvog HRP-a

Sajam u Etnoselu 'Baranjski divani' Hotela PatriaSajam u Etnoselu 'Baranjski divani' Hotela PatriaSajam u Etnoselu 'Baranjski divani' Hotela Patria(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja, kao suorganizator Prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta (HRP), tijekom trodnevnog događanja organizirala je i održala dva iznimno uspješna i bogata sajma. Prvog dana, u četvrtak, 16. travnja 2015. godine, u sklopu gospodarskog dijela programa u Etnoselu "Baranjski divani" Hotela Patria, održan je sajam na kojemu je predstavljen hrvatski ruralni prostor. Sajam je okupio LAG-ove s područja cijele Hrvatske, koji su se predstavili kroz bogatu i raznovrsnu ponudu autohtone hrane i pića, kroz prikaz tradicijskih običaja i starih zanata te kroz bogatstvo narodnih nošnji i pjesama, ali i kroz prezentaciju uspješnih projekata.

Prezentacija hrvatskog ruralnog prostora
Svaki je LAG imao priliku predstaviti sredinu iz koje dolazi te su tako svi posjetitelji na jednom mjestu mogli vidjeti bogatstvo ruralnog prostora Hrvatske. Osim LAG-ova, izlagači su bili i lokalni proizvođači hrane i pića, OPG-ovi i udruge, ali i mali vrijedni aktivisti Učeničke zadruge Mravci – znalci. Osim izložbenog prostora, posjetitelji su mogli na licu mjesta vidjeti prezentaciju pripreme autohtonih domaćih jela pa se tako kuhalo i peklo od čobanca i fiš-paprikaša, do šarana u rašljama i graha u ćupovima, a posebno fine bile su i štrukle, također pravljene na licu mjesta.

Osječka udruga "Slama" dodatno je svojim dobro poznatim skulpturama uveličala događanje na samom koncu večeri. Slamnata aždaja spaljena je u suton, dok su oko nje plesale dugokose djevojke iz Romskog kulturno-umjetničkog društva "Darda", a veselom djevojačkom plesu pridružili su se i ostali posjetitelji. Nakon zajedničkog plesa i pjesme, sva su jela bila poslužena na zajedničkom ruralnom domjenku.

Proljetni sajam vina i turizmaProljetni sajam vina i turizmaProljetni sajam vina i turizmaProljetni sajam vina i turizma
Trećeg dana održavanja Parlamenta, u subotu, 18. travnja, LAG Baranja organizirao je još jedan sajam – Proljetni sajam vina i turizma – i to u sklopu manifestacije 7. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije. Sajam je održan na Trgu Slobode u Belom Manastiru i okupio je lokalne proizvođače vina, hrane i drugih poljoprivrednih proizvoda, ali i proizvođače vina i hrane s područja drugih LAG-ova. Svi su izlagači imali priliku predstaviti sebe i svoje proizvode pred najvišim državnim i europskim uzvanicima, ali i pred domaćim stanovništvom. Osim sajamskog dijela programa, posjetitelji su uživali u tradicionalnim pjesmama i plesovima lokalnih KUD-ova, u tematskoj izložbi slika primamljivog imena "Od čokota do vina" te u vožnji fijakerom, ali i u pravom, domaćem baranjskom grahu.

Zaključak
Na oba sajma predstavila su se sveukupno 64 izlagača, a trodnevno je događanje, osim dvjestotinjak direktnih sudionika, posjetilo preko 5.000 posjetitelja, čime organizatori to događanje ocjenjuju kao iznimno uspješno.

Pročitano 1348 puta

Broj posjetitelja

Danas48
Jučer341
Ovaj tjedan48
Ovaj mjesec7068
Ukupno218424

Trenutno

13
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31