18. 04. 2015.

Prvi Hrvatski ruralni parlament – 3. dan

Staffan Nilsson, Sonja Vuković, Ivan Doboš, Vladimir Šišljagić i Višnja Jelić MückStaffan Nilsson, Sonja Vuković, Ivan Doboš, Vladimir Šišljagić i Višnja Jelić MückStaffan Nilsson, Sonja Vuković, Ivan Doboš, Vladimir Šišljagić i Višnja Jelić MückSubota, 18. IV. 2015. godine, bio je treći dan Prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta (HRP), čije su se aktivnosti uglavnom odvijale u Hotelu Patria u Belom Manastiru. Nakon odrađenog prvog i drugog dana, treći dan bio je predviđen za prezentaciju rezultata terenskih radionica, iznošenje zaključaka i usvajanje Deklaracije Prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta te za konferenciju za medije. Istovremeno se na središnjem belomanastirskom Trgu slobode održavao Proljetni sajam vina i turizma s gastronomskom ponudom Baranje i s grahom za sve goste.

Jesu li organizatori Prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta dobili odgovor na pitanje "Kako zadržati mlade na ruralnom području?" Predsjednica HMRR-a Višnja Jelić Mück ovako je odgovorila na to pitanje:

- Vjerujem da smo prikupili ne jedan, nego puno odgovora, što smo i očekivali. Ruralni prostor je raznolik, bogat, razbacan, nema jednog odgovora i ne želimo odgovor iz "centra", želimo odgovor odozdo, od onih koji zaista traže zaposlenje, koje želimo zadržati, koje želimo vratiti. Ja sam impresionirana mnoštvom odgovora koje smo dobili. Skupili smo nešto što trebamo dalje graditi, umrežavati, promovirati i razmjenjivati. Nećete vjerovati koliko ima već ostvarenih primjera koji pokazuju put. Definitivno postignuli smo optimizam, postigli smo više od nade, vjerujemo u nekakav cilj / put koji nas vodi do sljedećeg parlamenta za dvije godine... Onda ću moći reći što smo zaista postigli.

Sonja Vuković, predsjednica Udruge za kreativni razvoj SlapSonja Vuković, predsjednica Udruge za kreativni razvoj SlapSonja Vuković, predsjednica Udruge za kreativni razvoj SlapPredsjednica "Slapa" Sonja Vuković ovako ocjenjuje Prvi HRP:

- Najmanje smo se bavili samo problemima. Razgovarali smo o mogućim rješenjima: što je to što treba napraviti u različitim aspektima da bismo mlade zaista zadržali na ovom prostoru i da bismo privukli neke nove mlade koji će doći ovamo? Nastojali smo nuditi im rješenja u različitim područjima. Htjeli smo napraviti odmak od poljoprivrede. Mladi ne moraju raditi samo u poljoprivredi, pa čak i poljoprivreda se može raditi na nove, drugačije, inovativnije načine. Zaključili smo da se upravo tim drugim pristupima mogu stvarati vrlo kvalitetna radna mjesta. Mladi ljudi danas mogu vrlo kvalitetno živjeti u ruralnom prostoru, a onda za vikend odlaziti u grad, a zapravo svoju egzistenciju naći na ruralnom području.

(Opširnije: radio.hrt.hr)

Pročitano 1368 puta

Broj posjetitelja

Danas48
Jučer341
Ovaj tjedan48
Ovaj mjesec7068
Ukupno218424

Trenutno

13
Online

Image4

Image4

Leader pristup logo

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.hmrr.hr

www.apprrr.hr

duplo

Dragi posjetitelji naše web stranice,

Želimo vas informirati da na internet portalu www.dravaportal.eu, možete besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima našeg LAG-a te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal, tim našeg LAG-a stoji vam na raspolaganju.

Tel: 031 333-813

email: lag.baranja@gmail.com

eu

Leadar-SlovackiLeadar-Slovacki

SEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmuSEDAM DANA U BARANJI Kako biti uspješan u ruralnom turizmu

Arhiva članaka

« Siječanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31