Ispiši ovu stranicu
25. 03. 2023.

Održan Baranjski poljoprivredni sajam u Bilju

Bilje, 25. III. 2023, 10-13 satiBilje, 25. III. 2023, 10-13 satiU subotu, 25. III. 2023. godine, u Bilju je održan Baranjski poljoprivredni sajam u organizaciji Poljoprivredne zadruge Rit iz Luga, Turističke zajednice Općine (TZO) Bilje, Općine Bilje, LAG-a Baranja i Turističke zajednice Baranje. Sajam je održan u prostorijama TZO Bilje od 10 do 13 sati s ciljem da se poboljša prodaja domaćih poljoprivrednih proizvoda prvenstveno s područja Baranje. Nadopunjen je i predavanjima u novom multimedijalnom prostoru Općine Bilje.

Predavači su bili:

  • Ivan Musa – "Uzrok klimatskih promjena u istočnoj Hrvatskoj"
  • Lidija Dabić, voditeljica Ureda LAG-a Baranja – "Golden Panonian Quality"
  • Udruga korisnika urbanih vrtova Osijek "OSvrt" – "O počecima i radu Urbanih vrtova u Osijeku"
  • Maja Berger, upraviteljica PZ Rit – "Proizvođačke organizacije,udruživanje i bespovratna sredstva"

Sajam je završio gastroužitkom za ručak, na kome su duboševička Udruga "Tako je to nekad bilo" i njezin predsjednik Marko Horvat posluživali "Šokački grah ili grah u ćupu", domaće tijesto s makom i drugo, a bila je osigurana i ponuda za djecu.

Izvještaj Televizije Slavonije i Baranje
"
Klimatske promjene u Slavoniji i Baranji utječu na poljoprivrednu proizvodnju pa je danas neke proizvode gotovo nemoguće proizvesti na standardan način, čulo se na predavanju doktora biotehničkih znanosti Ivana Muse u Bilju. Predavanje je bilo dijelom Baranjskog poljoprivrednog sajma, koji je održan po drugi puta."

Izvještaj Osječke televizije
U Bilju je drugu godinu za redom održan Baranjski poljoprivredni sajam, a osim izložbeno-prodajnog karaktera ovaj je sajam imao i edukativnu ulogu. Održana su predavanja o negativnim učincima klimatskih promjena, organizaciji urbanih vrtova u gradskim sredinama, kao i budućnosti proizvođačkih organizacija."

Pročitano 345 puta