Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 17 Siječanj 2020

17. 01. 2020.

Međunarodna godina biljnog zdravstva

Proizvodnja bilja - temelj prehrambenog lancaProizvodnja bilja - temelj prehrambenog lancaGodina 2020. proglašena je Međunarodnom godinom biljnog zdravstva, čiji je opći cilj podizanje razine svijesti javnosti i kreatora politikā na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini o važnosti i doprinosu biljnom zdravstvu, a u skladu s postizanjem ciljeva UN-ovog održivog razvoja, koji se tiču rješavanja pitanja od globalnog značaja, uključujući glad, siromaštvo, prijetnje okolišu, jačanje sigurne trgovine i gospodarski razvoj.

Zdravstvena ispravnost bilja od iznimne je važnosti za biljnu proizvodnju, šume, prirodu, prirodne ekosustave i biološku raznolikost, a sama proizvodnja bilja je i temelj prehrambenog lanca, bez čije proizvodnje ne bi bilo hrane ni za ljude, niti za životinje.

(Opširnije i foto: poljoprireda.gov.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.