Sadržaj izdvojen po datumu: Studeni 2017

29. 11. 2017.

HAMAG-BICRO održao radionicu u Belom Manastiru

Sudionici radioniceSudionici radionice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-BaranjaMedija)

U utorak, 29. XI. 2017. godine, s početkom u 12 sati, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Gradom Belim Manastirom i Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira (BARA), održala je u Etnološkom centru baranjske baštine predstavljanje mogućnosti dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata za poduzetnike iz Belog Manastira i Baranje.

Na početku skupa belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob, ravnateljica BARA-e Milica Milosavljević, predsjednik Županijske skupštine OBŽ Dragan Vulin, član Uprave HAMAG-BICRO-a Mario Turalija te saborski zastupnik Domagoj Mikulić pozdravili su osamdesetak okupljenih, među kojima su bili stručni predavači, gosti te sadašnji i budući poduzetnici, a među njima i Lidija Dabić, voditeljica Ureda LAG-a Baranja, te Bogdanka Ćudić Vilić, stručna suradnica u LAG-u.

25. 11. 2017.

LAG Baranja na stručnoj radionici LEADER-mreže Hrvatske

Bojana Markotić-KrstinićBojana Markotić-KrstinićU razdoblju od 23. do 25. studenog 2017. godine, u organizaciji LEADER-mreže Hrvatske i LAG-a "Terra Liburna", u Opatiji je održana radionica pod nazivom "Struktura i rad LAG-ova u postupcima provedbe LAG natječaja i odabira projekata za implementaciju LRS u okviru Mjere 19, podmjera 19.2 i 19.4. PRR RH 2014.-2020." Na radionici su bili i voditeljica Ureda LAG-a Baranja Lidija Dabić, stručni suradnik Manuel Mucak te vanjski suradnik Stanko Dabić.

Na početku radionice Anđela Cvjetković, predsjednica LAG "Terra Liburna", pozdravila je nazočne u ime domaćina i ukratko predstavila plan odvijanja radionice. Nakon toga predala je riječ Bojani Markotić-Krstinić, koja je započela prvi dio radionice – smjernice za planiranje i formiranje tijela s pratećim edukacijama za sudjelovanje članova u procesu donošenja odluka; registar i praćenje članova i rada tijela; planiranje sudionika u procesima i praćenju sustava nepristranosti i izbjegavanja sukoba interesa; revizija članstva partnerstva; postupci LAG-ova u promjeni obuhvata / granica i članstva (studija slučaja).

25. 11. 2017.

Seminar ELARD-a u Estoniji

Na seminaru je sudjelovala i Bogdanka Ćudić Vilić (LAG Baranja)Na seminaru je sudjelovala i Bogdanka Ćudić Vilić (LAG Baranja)Od 22. do 24. studenog 2017. godine u mjestu Laulasmaa u Estoniji, udaljenom 29 km zapadno od Tallinna, održana je Izborna skupština Europskog LEADER-saveza za ruralni razvoj (European LEADER Association for Rural Development, ELARD). U ime Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR) kao člana ELARD-a sudjelovala je Bogdanka Ćudić Vilić, stručna suradnica LAG-a Baranja, koji je redovni član HMRR-a.

U okviru toga skupa, 23. studenoga 2017. godine, s početkom u 14 sati, održan je seminar na temu "LEADER/CLLD-implementacija financiranja iz više fondova". Pozdravnim govorom seminar je otvorila predsjednica ELARD-a Kristiina Tammets, koja se zahvalila na velikom odazivu i započela s kratkim podsjećanjem na principe LEADER-a.

24. 11. 2017.

Skupština ELARD-a u Estoniji

ELARD - General AssemblyELARD - General AssemblyOd 22. do 24. studenog 2017. godine u mjestu Laulasmaa u Estoniji, udaljenom 29 km zapadno od Tallinna, održana je Izborna skupština Europskog LEADER-saveza za ruralni razvoj (European LEADER Association for Rural Development, ELARD). U ime Hrvatske mreže za ruralni razvoj (HMRR) kao člana ELARD-a sudjelovala je Bogdanka Ćudić Vilić, stručna suradnica LAG-a Baranja, koji je redovan član HMRR-a.

Prvi dan započeo je večerom dobrodošlice, kad se svim uzvanicima kratko obratila predsjednica ELARD-a Kristiina Tammets, izrazivši pri tom zahvalnost članovima zbog velikog odaziva, nakon čega je ukratko predstavila i sutrašnji radni dan.

***

24. 11. 2017.

Najava Adventa u Baranji

Od 3. do 24. XII. 2017. godineOd 3. do 24. XII. 2017. godine

22. 11. 2017.

Informativna radionica za poduzetnike

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Gradom Belim Manastirom i Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira poziva na informativnu radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata za poduzetnike u Belom Manastiru. Prezentaciju će uvodnim obraćanjem otvoriti Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a. Radionica će se održati u:

srijedu, 29. studenog 2017. godine,
s početkom u 12.00 sati
Etnološki centar baranjske baštine
Kralja Tomislava 70, Beli Manastir

Poduzetnicima će biti predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje provodi HAMAG-BICRO. Ujedno će biti najavljeni pozivi iz istog Operativnog programa koji će biti objavljeni do kraja godine. Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), HAMAG-BICRO će upoznati poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava, kao i s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisivanja ugovora. Isto tako, poduzetnicima će se prezentirati mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata.

20. 11. 2017.

Baranjcima još tri turističke nagrade

Vladimir Škrobo - Bajo (desno)Vladimir Škrobo - Bajo (desno)Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i specijalizirani turistički časopis "Way to Croatia" dodijelili su godišnje nagrade "Simply The Best" za 2017. godinu. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija, od kojih je pet stalnih (ugostiteljstvo, manifestacije, putničke agencije, inovativni projekti i osobe), dok je jedna promjenjiva. Unutar kategorija "ugostiteljstvo" i "manifestacije" nagrade se dodjeljuju u tri grupe. U svakoj od njih, kao i svakoj ostaloj kategoriji, dodjeljuju se do tri ravnopravne nagrade.

Među nagrađenima našli su se Vladimir ŠkroboBajo u kategoriji "osobe" te u kategoriji "ugostiteljstvo" Restoran vinarija Josić iz Zmajevca i belomanastirski Hotel Patria.

19. 11. 2017.

Poziv na radionice "Razvoj ljudskih vještina"

Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.Radionice "Razvoj ljudskih vještina" organizira Općina Kneževi Vinogradi u sklopu projekta "Sustainable table – Culinary traditions and innovations along Baranya Greenway", skraćenog imena "EAT GREEN", koji se financira sredstvima INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Radionice će biti održane u Kneževim Vinogradima, a podijeljene su u četiri cjeline (datum održavanja):

  1. Upoznavanje i prijenos iskustava postojećih poduzetnika (28. XI. 2017)
  2. Razvoj prodajnih, pregovaračkih i komunikacijskih vještina (7-8. XII. 2017) 
  3. Radionice izrade domaćih proizvoda i rukotvorina (15-16. XII. 2017)
  4. Izrada poslovnih koncepata / planova (19. XII. 2017)

Više informacija o radionicama mogu se dobiti putem telefona: 099/613-2947 (Ines Palko Tatai) ili putem e-maila: ines.palko(@)gmail.com. Prijave se vrše preko navedenih kontakata, a moguće su do 27. XI. 2017. godine. Svi prijavljeni pravovremeno će biti obaviješteni o točnom vremenu i lokaciji održavanja radionica. Radionice su besplatne za sve sudionike.

17. 11. 2017.

Treći EU-infodan u Belom Manastiru

EU-infodan u Etnološkom centru baranjske baštineEU-infodan u Etnološkom centru baranjske baštine(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17. studenoga 2017. godine, s početkom u 11 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, održan je 3. EU-infodan pod nazivom "Dosadašnja iskustva i buduće prilike iz EU-fondova". Organizirali su ga Grad Beli Manastir, Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira (BARA), Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek i Informacijski centar Europe Direct Osijek, koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje (RRA SiB).

Ovogodišnji, 3. EU-infodan trebao je detaljnije pojasniti što nude EU-fondovi, spomenuti natječaje koji se pripremaju ili su u provedbi, kao i prikazati dosadašnja iskustva s EU-fondovima i buduće prilike vezane za njih.

11. 11. 2017.

LAG Baranja na proslavi Dana Grada Belog Manastira

LAG-ov štand na sajmu u Belom ManastiruLAG-ov štand na sajmu u Belom Manastiru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Godine 2017. proslava Dana Grada Belog Manastira organizirana je kao višednevno događanje u trajanju od 4. do 19. studenoga s vrlo bogatim i raznolikim sadržajima.

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja uključila se u proslavu Dana Grada sudjelovanjem na sajmu "Ponuda ekoproizvoda, suvenira i tradicionalnih jela", koji je bio organiziran u subotu, 11. studenoga 2017. godine, na središnjem gradskom Trgu slobode. LAG Baranja je na svom štandu informirao prisutne o aktualnim natječajima i mjerama iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Stranica 1 od 2

Javni pozivi OBŽ

Javni pozivi OBŽ

Oznaka vidljivosti Europske unijeOznaka vidljivosti Europske unije

Golden Panonian QualityGolden Panonian Quality

Utjecaj europskog zelenog plana na ruralni prostor HrvatskeUtjecaj europskog zelenog plana na ruralni prostor Hrvatske

Osječka TV o LAG-natječaju

Dnevnik Osječke televizije 10.04.2018.Dnevnik Osječke televizije 10.04.2018.

Europski zeleni plan i ruralna HrvatskaEuropski zeleni plan i ruralna Hrvatska

LAG Baranja brosuraLAG Baranja brosura

Europski zeleni plan-vidljivostEuropski zeleni plan-vidljivost

Leader pristup logo

Image4

Image4

LAG Baranja - StrategijaLAG Baranja - Strategija

hrp banner


www.mps.hr

www.apprrr.hr

www.zef.hr

mvep banner

www.hmrr.hr

duplo

LAG Baranja obavještava sve Baranjce da na internet-portalu www.dravaportal.eu mogu besplatno promovirati svoje proizvode, usluge, gospodarstva i poduzeća, uz punu podršku članova tima LAG-a Baranja te tako unaprijediti svoje poslovanje, povećati vidljivost i poslovne performance.

Za sve informacije vezane za objavu i unos podataka na portal tim LAG-a Baranja stoji na raspolaganju: tel.: 031 / 559-597; email: lag.baranja@gmail.com

eu

Hrvatska-SlovačkaHrvatska-Slovačka

Sedam dana u BaranjiSedam dana u Baranji

Arhiva članaka

« Studeni 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tagovi

** Baranja ** Baranjska periodika ** Baranjski leksikon ** Dokazana kvaliteta ** Eko eduko park ** Europska Amazona ** Europski zeleni plan ** Golden Panonian Quality ** Intervencijski plan ** LAGovi nas inspiriraju ** LAG vašar ** Naše domaće ** Noć muzeja ** Od tradicije do brenda ** Sajam udruga Baranje ** Turizmom razvijamo područje ** Vinatlon ** Zaželi * Antunovac * Baranja * Baranjska planina * Batina * Baška Voda * Beli Manastir * Belišće * Bilje * Bjelovar * Bolman * BPSelo * Branjina * Branjin Vrh * Dalmacija * Darda * Drava * Draž * Duboševica * Duga Resa * Dunav * Erdut * Ernestinovo *EU Baranja * Europa * Gajić * Gorski kotar * Grabovac * Hrvatska * Ilok * Istra * Jagodnjak * Kamenac * Karanac * Karašica * Kneževi Vinogradi * Kneževo * Konavle * Kopačevo * Kopački rit * Kozarac * Kozjak * Krapina * Kutina * Lovas * Lug * Mađarska * Međimurje * Mohač * Moslavina * Našice * Njemačka * Nova Gradiška * Novi Čeminac * OBŽ * Opatija * Orahovica * Osijek * Otok * Petlovac * Pitomača *Plakati * Podravlje * Popovac * Rumunjska * Sajam udruga Baranje * Slavonija * Slavonski Brod * Slovačka * Slovenija * Sombor * Srbija * Srijem * Sudaraž * Suza * Tikveš * Topolje * Trakošćan * Tuhelj * Tvrđavica * Valpovo * Vardarac * Virovitica * Vukovar * Zagreb * Zemlja * Zlatna Greda * Zmajevac * Zmjevac * Čeminac * Čepin * Đakovo * Šećerana * Šibenik * Šumarina * Županja Advent Agroklub Akcije BaranjaMedija Baranja u medijima Baranjci Baranjska poduzeća Baranjska povijest Baranjska čistoća Baranjske ceste Baranjske znamenitosti Belje Biciklijade Blagdani Civilno društvo Crveni križ Dani Djeca Dokumenti DUPLO Edukacije Ekologija Enigmatika Etnološki centar Euro Europska Unija Festivali Filatelija Fišijade Forumi Fotoalbumi Fotografije Fotovijest Gastronomija GatorFest Glas Slavonije Godišnjak OMH Godišnjice Gospodarstvo Grad Beli Manastir Građanska akcija HMRR Hrana Hrvatski ruralni parlament In memoriam Internet Izložbe Javne tribine Jesen u Baranji Kalendar Knjige Komarci Koncerti Konferencije Koronavirus Kulen Kultura LAG Baranja LAG kod drugih LAG natječaji LAGova izdanja LAGova webstranica LAGovi LAGovi dokumenti LAG područje LAG članovi LEADER Ljudska prava Logo Lokalna razvojna strategija Lokalna samouprava Lovstvo Manifesta Manifestacije Manjine Međunarodna suradnja Mirovna grupa Oaza Mladi Nacionalna zaklada Nacionalne manjine Nagrade Natječaji Nova godina Obavijesti Obrazovanje Okrugli stolovi OPGovi Osijek Osječkobaranjska županija Osobe Otpad Pdf Peticije Pisma preporuke Plakati Poduzetništvo Poljoprivreda Popis stanovništva Potpore Pozivnica Pozivnice Predavanja Prekogranična suradnja Prezentacije Primjeri dobre prakse Priroda Projekti Promocije Pustare Putovanja Pčelarstvo Radio Baranja Radionice Regionalni razvoj Ribarstvo Ribolov Riječi Romi Ruralni razvoj Sajmovi Sastanci Sastavnci Savjet mladih Seminari Socijalno poduzetništvo Sport Statut LAGa Baranja Strategije Stručni skupovi Studijska putovanja Sveti Martin Tečaji Tradicija Treća životna dob Turizam Udruge Udruženje *Baranja Umjetnost Vatrogasci Veći prikaz Video Vinarstvo Vinceška Vinogradarstvo Volontiranje Vrijeme Webstranice Zakoni Zapošljavanje Zaštićeni proizvodi Zdravlje Članci o LAGu Čvarakfest Škole Šumarstvo Žene
Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.